ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Πύρινη κόλαση στην Πάτρα - Εκκενώθηκαν χωριά - Κάηκαν σπίτια

Φωτιά στο Σούλι
Φωτιά στο Σούλι
Tempo 24

Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας - Κάηκαν σπίτια στο Σούλι- Έκλεισε η Περιμετρική - Απομακρύνουν τους ρομά από τον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο

Φωτιά κατακαίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tempo 24, εκκενώθηκε το χωριό Σούλι όπου τουλάχιστον ένα σπίτι κάηκε, ενώ λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά:

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο κλείνουν της περιμετρικής οδού της Πάτρας και γυρίζουν πίσω τους οδηγούς, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει στο δρόμο. Τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. Στην διακοπή και παράκαμψη της κυκλοφορίας συνδράμει και το προσωπικό της Ολυμπίας οδού.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν είχε ξεσπάσει νέα φωτιά στην περιοχή Δροσιά.

Στο μέτωπο της φωτιάς ο δήμαρχος Πατρέων

Σημειώνεται ότι στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά, βρίσκεται από την αρχή της εκδήλωσής της ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μαζί με Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες συντονίζουν το έργο των εργαζομένων στο Δήμο, που έχουν ριχθεί με μηχανήματα στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Απευθείας στις φυλακές Τρίπολης - Οι κατηγορίες και το χρονικό της προφυλάκισης