ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μπήκε στις Αδάμες η πυρκαγιά - Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μπήκε στις Αδάμες η πυρκαγιά - Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ανέξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Καίγεται η Βαρυμπόμπη, μπήκες στις Αδάμες η πύρινη λαίλαπα - Εκκενώνονται Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό Χωριό.

Μετά τη Βαρυμπόμπη η φωτιά μπήκε και στις Αδάμες. Γλείφουν αυλές σπιτιών οι φλόγες, αδύνατον να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι δραματικές, ενώ οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν έστω την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη τόσο σε δασική έκταση όσο και στον αστικό ιστό της Βαρυμπόμπης, ενώ λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα πέρασε και στις Αδάμες «γλείφοντας» τα πρώτα σπίτια.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, στην οδό Τηλεμάχου, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να τους απεγκλωβίσουν.

Λίγο νωρίτερα ακόμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο σπίτι, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους σώσουν. Ωστόσο, οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν το σημείο επί της οδού Ερυθραίας, στην 7η στάση Βαρυμπόμπης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν όλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το οποίο κάνει λόγο για 14 κλήσεις στην αστυνομία για απεγκλωβισμούς, η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε αίσιο τέλος.

Σημειώνεται ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν υπάρξει αναφορές για εκρήξεις σε πυλώνες υψηλής τάσης. Τρεις είναι οι μεγάλες εστίες: Ένα κομμάτι μεγάλο στην Άνω Βαρυμπόμπη, ένα κοντά στους ιππικούς ομίλους και ένα κοντά στην Eθνική Oδό, στον οικισμό Αδάμες.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί η περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης, μια κατασκήνωση, ο οικισμός Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές στιγμές - Προβλήματα στην Εθνική Οδό - Ακούγονται εκρήξεις