ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μάχη να μην φτάσει το μέτωπο στο Κρυονέρι

Φωτιά Κρυονέρι
Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και πήρε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλη έκταση
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται η Αττική - Μάχη των δυνάμεων να μην μπει η φωτιά στο Κρυονέρι

Πλέον το πύρινο μέτωπο, έφτασε πάνω από το νεκροταφείο του Κρυονερίου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω από 30 οχήματα και 150 εθελοντές και πυροσβέστες επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή κοντά στο Κοιμητήριο, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό.

Στην περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση που δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

«Πάνω από 150 άτομα επιχειρούν. Οι εστίες είναι τρεις και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση» τόνισε ο κ. Γιάννης Καλαφατέλης, Δήμαρχος Διονύσου – Κρυονερίου μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καλαφατέλης πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ενδεχόμενο για εκκένωση του Κρυονερίου, ωστόσο αν αυτό χρειαστεί, οι αρμόδιοι είναι έτοιμοι.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά παραμένουν κλειστοί από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και πεζοπόρα τμήματα του στρατού και πολλούς εθελοντές πυροσβέστες, με την συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων ΟΤΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο! Πυροσβεστικό εγκλωβίζεται στις φλόγες – Δείτε τι κάνουν