ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ολονύχτια μάχη στην Πετρούπολη – Τι είπε ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ολονύχτια μάχη στην Πετρούπολη – Τι είπε ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: «Αποδυναμωμένα» και με καθυστέρηση έφτασαν στην πυρκαγιά τα πυροσβεστικά οχήματα – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στις υδροφόρες του Δήμου Πετρούπολης.

Νύχτα αγωνίας είναι η αποψινή στην Πετρούπολη, με το Δήμο και πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τους Αγίους Αναργύρους.

Πιο συγκεκριμένα, μια μικρή φωτιά που ξέσπασε από καντηλάκι στο νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, έφτασε χωρίς να την «χτυπήσει» κανείς, μέχρι τη λεωφόρο Νάτο. Φτάνοντας στο λατομείο Μουσαμά έκαιγε χαμηλή βλάστηση χωρίς μεγάλα προβλήματα, ωστόσο οι φλόγες άρχισαν να «ανεβαίνουν» προς το βουνό και να καίνε πεύκα. Από εκείνη τη στιγμή ήταν μαθηματικά βέβαιο πως μέσα σε λίγη ώρα θα έφτανε στην Πετρούπολη.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Βλάχος, «δύο πυροσβεστικά οχήματα που έφτασαν στο σημείο δεν είχαν πολύ νερό για να περιορίσουν το μέτωπο, ενώ και δύο καναντέρ που επιχείρησαν ρίψεις, δεν κατάφεραν να την περιορίσουν. Η λύση ήρθε από τις υδροφόρες του δήμου Πετρούπολης, αλλά και των γύρω δήμων που έσπευσαν να συνδράμουν περιορίζοντας το μέτωπο στην κορυφογραμμή».

Ο κ. Βλάχος τόνισε πως το μέτωπο είναι ελεγχόμενο μόνο από την πλευρά του νεκροταφείου και πως οι δυνάμεις του Δήμου θα είναι επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να μην περάσει το μέτωπο προς την Πετρούπολη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές