ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Γορτυνία: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο - Εκκενώθηκαν χωριά, ανησυχία για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιές
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτιά: Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι στην Αρκαδία με τα πύρινα μέτωπα να γιγαντώνονται και την κατάσταση να χειροτερεύει ώρα με την ώρα.

«Εξακολουθεί να παραμένει πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν άμεσα αντιπυρικές ζώνες, ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Παράλληλα, όπως είπε στο δελτίο του Alpha, το μέτωπο ξεπερνά τα δέκα χιλιόμετρα και κινείται παράλληλα με τον Λάδωνα ποταμό, αν και σε κάποια σημεία τον έχει περάσει.

Το απόγευμα της Τρίτης σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καπελίτσα και το Δωδεκάμετρο

Παράλληλα, αναμένεται νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ τα πυροσβεστικά αεροπλάνα συνέχιζαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, μέχρι το τελευταίο το φως της ημέρας.

Τα μέτωπα της φωτιάς στην Αρκαδία

Πού εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα

Έκκληση δημάρχου για τα χωριά που κινδυνεύουν

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία, θέτοντας σε κίνδυνο πολλά χωριά. Σύμφωνα με το OPEN TV σε κάποιες περιοχές η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο στο οδικό δίκτυο έχουν πέσει αρκετοί κορμοί με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Ευστάθιος Κούλης μιλώντας στο OPEN τόνισε πως έχει χαθεί ο έλεγχος γιατί τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και έκανε έκκληση για την αποστολή και άλλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί πως κάθε διαθέσιμο μέσο θα πάει στη Γορτυνία.

«Προσπαθούμε - συνέχισε - να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλώ να προσέχουν τους εαυτούς τους. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν για τα σπίτια και τις περιουσίες τους, αλλά αυτή την ώρα προέχει η ανθρώπινη ζωή», κατέληξε.

Ποιες περιοχές εκκενώθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι με 2 μηνύματα του 112 ενημερώθηκαν νωρίτερα οι κάτοικοι 19 χωριών ότι πρέπει να εγκαταλείψουν πολλές περιοχές του νομού.

Συγκεκριμένα οι πολίτες έλαβαν μηνύματα εκκένωσης των οικισμών τους με κατεύθυνση τα Τρόπαια και την Τρίπολη.

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Δραματική είναι η έκκληση για βοήθεια κατοίκων στο Πυρρί. «Ικετεύω για βοήθεια, το Πυρρί καίγεται ολόκληρο», ακούγεται να λέει σε βίντεο ο πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Στρίκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Τοπικές καταιγίδες και χαλάζι την Τετάρτη - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα