ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές – Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών - Πάνω από 90 σήμερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
InTime

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε πως το μέτωπο της Κερατέας οδεύει προς οριοθέτηση, ενώ σε αυτό των Βιλίων γίνονται προσπάθειες να προστατευτούν οικισμοί.Τι είπε για τις έρευνες για πιθανούς εμπρησμούς. Το μήνυμα για την υγεία του Νίκου Χαρδαλιά.

Με ευχές για ταχεία ανάρρωση και μήνυμα για τον «μαχητή» Νίκο Χαρδαλιά, ξεκίνησε την ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι. Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε ένα 24ωρο ξέσπασαν πάνω από 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, κάνοντας το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν αρκετά δύσκολο.

Όπως ανέφερε, η κατάσταση στη Λαυρεωτική είναι αρκετά βελτιωμένη και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά και να μην απειλήσει τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Σύμφωνα με τον υπουργό, στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες.

Στην περιοχή των Βιλίων, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη καθώς όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ενισχύονται οι προσπάθειες για τη διασφάλιση των οικισμών και την αποφυγή της επέκτασης προς την πόλη των Βιλίων, τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι». Στο σημείο επιχειρούν 240 πυροσβέστες, ενώ επιστρατεύτηκαν εννέα ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη.

Ο υπουργός τόνισε πως τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού αλλά και της Ασφάλειας, διερευνούν τα αίτια για την έξαρση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές πυρκαγιές που έχουμε και σήμερα. Ζητάμε τη συνεργασία σας και απευθύνουμε έκκληση. Πάνω από όλα για τη δική σας ασφάλεια να ακολουθείται τις οδηγίες των Αρχών».

Η ενημέρωση από τον κ. Χρυσοχοΐδη

Οι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη και Κώστας Τσιτούνας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα τόσο στην Κερατέα, όσο και στα Βίλια και κατέγραψαν καρέ καρέ τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βίλια: Μάχη για να μην φτάσει σε οικισμούς - Στο Όρος Πατέρα έφτασαν οι φλόγες