ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις του Βασίλη Κικίλια

Ανακοίνωση Βασίλη Κικίλια για νέα μέτρα
O Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τα μέτρα που αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στην εστίαση, στους χώρους ψυχαγωγίας, στη χρήση μάσκας

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα κάνει αυτή την ώρα ο Βασίλης Κικίλιας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει, οι εισαγωγές και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ αυξάνονται και ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει χαμηλός.

Οι νέοι περιορισμοί αφορούν στην πλειοψηφία όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, με κυβερνητικές πηγές να έχουν ξεκαθαρίσει το τελευταίο διάστημα πως όσες και όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας.

«Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται με επιχειρήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση η οποία δεδομένου ότι η στάση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και το σύνολο της κοινωνικής ζωής, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια» εξήγησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το σκεπτικό πίσω από τις σημερινές ανακοινώσεις.

«Δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο. Θα τους παραπέμπουμε στους επιστήμονες αλλά πρέπει να λάβουμε μέτρα» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο MEGA όπου και εξήγησε ότι η χρήση της μάσκας και το πού είναι πιο αποτελεσματική η χρήση της αναδεικνύεται σε «κλείδι» για τα νέα μέτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος