ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Προβληματίζει η αύξηση διασωληνωμένων - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα Infographic 23 Αυγούστου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα τη Δευτέρα 23 Αυγούστου
Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ανησυχητικά τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώνονται καθημερινά. Αυξήσεις σε κρούσματα και διασωληνωμένους προβληματίζουν τους ειδικούς, μεγάλη η διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr.

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που διαμορφώνονται για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει παγιωθεί σε υψηλά επίπεδα, με μικρές διακυμάνσεις ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ που διεξάγονται, ωστόσο, οι δείκτες που ανησυχούν και προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό στους ειδικούς είναι αυτοί των καθημερινών θανάτων και των διασωληνωμένων.

Για ένα ακόμα 24ωρο, πέρα από τα 2.628 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώθηκε νέα αύξηση στον αριθμό των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καθώς έφτασαν στους 319. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς 34 νέοι θάνατοι εξαιτίας του φονικού ιού.

Την ίδια στιγμή, η διασπορά στην κοινότητα παραμένει μεγάλη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, η οποία το τελευταίο 24ωρο είχε 642 κρούσματα, ενώ 255 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 227 στην Κρήτη. Με την επιστροφή αδειούχων και εκδρομέων στα αστικά κέντρα, εκτιμάται ότι οι αριθμοί, τόσο συνολικά όσο και σε ό,τι αφορά τις περιοχές αυτές, θα αυξηθούν κι αυτό από μόνο του έχει σημάνει έναν πρώτο συναγερμό στους ειδικούς.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα infographic 23 Αυγούστου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021Newsbomb.gr

Για αυτό τον λόγο, αλλά και για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, θα ανακοινωθούν την Τρίτη (24.08) από την κυβέρνηση τα νέα μέτρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιστρέψει η καθολική χρήση μάσκας, ενώ οι κλειστοί χώροι θα είναι προσβάσιμοι μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.628 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 34 νεκροί σε 24 ώρες, στους 319 οι διασωληνωμένοι