ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Τα πρωτόκολλα για το άνοιγμά τους - Μάσκες παντού και rapid test

Σχολεία: Τα πρωτόκολλα για το άνοιγμά τους - Μάσκες παντού και rapid test
Μάσκα παντού στα σχολεία
ap

Σχολεία: Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών και η εισήγηση για τα πρωτόκολλα στα σχολεία από 13 Σεπτεμβρίου.

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περσινά, με το μεγαλύτερο βάρος να εστιάζεται στα αυξημένα τεστ. Οι ειδικοί από την άλλη εισηγούνται μάσκα παντού, εκτός από το μάθημα της γυμναστικής.

Οι τάξεις και τα σχολεία θα κλείνουν πιο δύσκολα, ενώ οι Ειδικοί προτείνουν να γίνονται δύο self test την εβδομάδα.

«Δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση», ανέφερε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. «Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Όπως η ίδια τόνισε, η απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή

Ανασχηματισμός: Οι «χειρουργικές» αλλαγές, η απόδοση ευθυνών και ο διακομματικός χαρακτήρας

Ρουμπέν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας