ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική καταγγελία: Πετούν ζωντανά ζώα στο φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία για να πεθάνουν

Σοκαριστική καταγγελία: Πετούν ζωντανά ζώα στο φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία για να πεθάνουν
INTIME

Τρομακτικά είναι όσα καταγγέλλονται για μαζικό τάφο ζώων στην Ηλεία, στο φράγμα του Πηνειού.

Ως μαζικός τάφος ζώων, τα οποία πετιούνται εκεί ζωντανά για να πεθάνουν, χρησιμοποιείται το φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Petpet.news, το οποίο κάνει λόγο για μια φρικτή πρακτική που λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια.

Το φράγμα χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας κι έχει 50 μέτρα ύψος και μήκος 2.175 μέτρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αυτό το φράγμα κάποιοι ξεφορτώνονται ζώα που δεν θέλουν κυρίως σκυλιά: Όπως αναφέρεται, πετάνε ανεπιθύμητα ζωντανά ζώα, καθώς είναι αδύνατον να διαφύγει κάποιο από εκεί. Ως αποτέλεσμα, τα ζώα περιφέρονται προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Προσπάθειες για να σώσουν τα ζώα καταβάλλουν εθελοντές, μεταξύ των οποίων η Άρτεμις Δημητροπούλου, εθελόντρια από την περιοχή και δημιουργός της φιλοζωικής Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας. Μόλις μαθαίνουν για ένα περιστατικό στο φράγμα, κατεβαίνουν, εντοπίζουν το ζώο και προσπαθούν να το πιάσουν. Στη συνέχεια το ανεβάζουν από μια σκάλα (εγχείρημα που δεν είναι εύκολο) και προσπαθούν να του βρουν σπίτι.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι εθελοντές κάνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς τα περιστατικά είναι πολλά: Όπως σημειώνεται, ακόμα και τις μέρες της καραντίνας πετούσαν ζώα. Επίσης ζητούν από τους ανθρώπους που περνάνε από εκεί μήπως δουν κάτι, είτε κάποιο ζώο πεταμένο ή αυτόν που το κάνει.

Η κ. Δημητροπούλου έχει στείλει επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ζητάει να κατασκευαστεί ράμπα στο φράγμα για να διαφεύγουν τα ζώα, κάτι που είχε γίνει αποδεκτό. Η κατασκευή της, όπως αναφέρεται, άρχισε, ωστόσο κάποια στιγμή σταμάτησε.

Σύμφωνα με την κ. Δημητρακοπούλου, η ίδια πήγε να μείνει στην περιοχή το 2017, και η πρακτική αυτή είχε αρχίσει από χρόνια πριν. Η ίδια εκτιμά πως τα ζώα ρίχνονται από ύψος 10-15 μέτρων, ενώ έχουν βρεθεί και ζώα με σκοινί.

Πηγή: Petpet.news

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Στυλιανίδης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρός επιλοχίας ΕΠΟΠ

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής