ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Ανησυχία μετά το άνοιγμα των σχολείων – Πότε θα φανεί το «αποτύπωμα»

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Ανησυχία μετά το άνοιγμα των σχολείων – Πότε θα φανεί το «αποτύπωμα»
Σύμφωνα με τον κ. Μπουλμπασακο, το αποτύπωμα του ανοίγματος των σχολείων θα φανεί τις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες.
INTIME

Την ανησυχία του ιατρικού κόσμου για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος – Πόσο πιέζεται το ΕΣΥ από την πανδημία του κορονοϊού

Για την κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» αλλά και για την ανησυχία του σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο Newsbomb.gr, o διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτύπωμα του ανοίγματος των σχολείων θα φανεί τις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες. Μέχρι στιγμής πάντως ο «Ευαγγελισμός» δεν δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση και για τον λόγο αυτό οι κλίνες covid μειώθηκαν στις 81 από 131. «Και οι ΜΕΘ δεν έχουν γεμίσει. Από τα 32 κρεβάτια έχουμε ακόμα 4 κενά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουλμπασάκος.

Επιπλέον, ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συμπλήρωσε ότι στις κλίνες covid το ποσοστό των ανεμβολίαστων ασθενών είναι στο 90% ενώ στις ΜΕΘ το ποσοστό ανεβαίνει στο 93%.

Η κατάσταση στη χώρα

Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. Κοντά στις 2.500 τα νέα κρούσματα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.422, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 622.761 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.607 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.94 (95% ΔΕ: 0.83 - 1.02).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.311 θάνατοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Ιωάννα Παλιοσπύρου - «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι»

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας! Καρέ – καρέ η άφιξη στο Δικαστήριο

Κορονοϊός - Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης