ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός για παιδιά και Βόρεια Ελλάδα - Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Προβληματισμός για παιδιά και Βόρεια Ελλάδα - Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ενθραρρυντικά αναφορικά με τις μολύνσεις παιδιών, ενώ αυξημένα εμφανίζονται τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σαρώνει η μετάλλαξη «Δέλτα» -  Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Σταθεροποίηση παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τις τελευταίες εβδομάδες, με έξαρση να παρατηρείται στην Βόρεια Ελλάδα, όπου η μετάλλαξη «Δέλτα» σαρώνει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ έχει πλησιάσει σε απόσταση «αναπνοής» τα κρούσματα της Αττικής, καταγράφοντας σε ένα 24ωρο 341 μολύνσεις.

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι γεμίζουν τις ΜΕΘ των νοσοκομείων, αλλά και τις απλές κλίνες COVID. Στους 54 ανέρχεται ο αριθμός των ανεμβολίαστων ασθενών που έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό κατά την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις ΜΕΘ της ίδιας περιφέρειας νοσηλεύονται 51 ασθενείς, εκ των οποίων οι 49 (96,1%) δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Αναφορικά με τις απλές κλίνες Covid, η κατάσταση είναι περίπου η ίδια, καθώς από τους 221 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 180 (81,5%) δεν είναι εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, το βάρος δίνεται πλέον στον εμβολιασμό των παιδιών καθώς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα στοιχεία που παρουσιάζονται δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. «Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κα Παγώνη.

Επισημαίνεται ότι από αυτή την Τετάρτη (22/9), ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει πλέον τα κρούσματα, τα οποία θα αφορούν τα παιδιά και συγκεκριμένα τις ηλικίες από 4 έως και 17 ετών, καθώς στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι μολύνσεις το τελευταίο διάστημα.

Αυξημένα παρουσιάστηκαν τα κρούσματα της Δευτέρας (20/9), σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, κατά την οποία ανακοινώθηκαν 2.126 νέα κρούσματα, ενώ «καμπανάκι» έχει ηχήσει για την Θεσσαλονίκη η οποία πλησίασε σε μολύνσεις την Αττική φτάνοντας τα 341.

Την ίδια ώρα οι θάνατοι συνανθρώπων μας το τελευταίο 24ωρο είναι 39, ενώ 342 ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι:

  • Αττική 369
  • Θεσσαλονίκη 341
  • Λάρισα 101
  • Αχαϊα 56
  • Ρόδος 50
  • Ηράκλειο 42
  • Μεσσηνία 40
  • Έβρος 37
  • Εύβοια 23

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η 3η δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60 και άνω