Κορονοϊός: «Ευκαιρίες για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στους δήμους»

Στόχος να καθιερωθούν φιλικότεροι τρόπου μετακίνησης όπως το περπάτημα και το ποδήλατο
Κορονοϊός: «Ευκαιρίες για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στους δήμους»
2'

Στο τριήμερο δράσεων που οργάνωσε η ομάδα Biketify στον δήμο Πρέβεζας παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, και ειδικότερα σε εκδηλώσεις που στόχο έχουν την επιλογή φιλικότερων τρόπων μετακινήσεων, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Η επίσκεψη του κ. Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, 16-22 Σεπτεμβρίου, που υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την προώθηση του ποδηλάτου, με την παρουσία στελεχών συναρμόδιων υπουργείων για τη βιώσιμη κινητικότητα, τις μεταφορές και τον τουρισμό, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης καθώς και του παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη.

Η ομάδα Biketify έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου ΤΟΠΟς (ΤΟυρισμός με ΠΟδήλατο - Τ1ΕΔΚ-04981- Δράση ΕΔΚ), τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου, την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου πιστοποιημένων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι φιλικές προς το ποδήλατο. Σημειώνεται ότι το έργο συνεπικουρεί η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κατά την ομιλία του ο γενικός γραμματέας μίλησε για το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και την ευκαιρία που έχουν οι δημοτικές αρχές να καταφύγουν σε δημιουργικούς, ανθεκτικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας ενθαρρύνοντας έργα και καθημερινές δράσεις για την προώθηση φιλικών για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, μετακινήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στην Πόρσε - Καταστράφηκε ο «εγκέφαλος»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή