ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή από κορονοϊό βρίσκεται από τον Ιούνιο στο ψυγείο του νοσοκομείου «Αττικόν»

ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή από κορονοϊό βρίσκεται από τον Ιούνιο στο ψυγείο του νοσοκομείου «Αττικόν»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νεκροί από κορονοϊό παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την διαδικασία που ακολουθείται στα νοσοκομεία για την παραλαβή των νεκρών ασθενών -λόγω κορονοϊού- από τους συγγενείς τους, αναδεικνύει με καταγγελία της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς όπως αναφέρει πολλές φορές καταλήγουν στους νεκροθαλάμους για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το κίνημα των μη εμβολιασμένων έχει ως αποτέλεσμα, οι συγγενείς που αμφισβητούν την αιτία θανάτου, να μην παραλαμβάνουν τους νεκρούς τους. «Ζητάνε να γίνει νεκροψία».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί ή οι εισαγγελικές αρχές μετά από αίτημα των συγγενών του θανόντος».

Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των νοσοκομείων ακολουθούν κατά γράμμα το νομικό πλαίσιο. Καλούν τους συγγενείς των ασθενών που κατέληξαν, να παραλάβουν τις σορούς τους, εκτός αν αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που έχει ζητηθεί από τους θεράποντες ιατρούς. Ωστόσο, καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι συγγενείς δεν παραλαμβάνουν ούτε και απευθύνονται σε Εισαγγελέα για να διαταχθεί νεκροψία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το αποτέλεσμα είναι, οι νεκροί από λοίμωξη covid-19 να παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων στα νοσοκομεία.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ, ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου «Αττικόν» υπάρχει νεκρή από τον περασμένο Ιούνιο. «Οι ιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία. Μετά από ημέρες προσήλθαν οι συγγενείς να την παραλάβουν για νεκροψία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενεργώντας ζήτησε εντολή Εισαγγελέα. Έκτοτε τέτοια εντολή δεν έχει εκδοθεί και η σορός παραμένει στο νεκροθάλαμο. Η οικογένεια από την πλευρά της αρνείται να παραλάβει τη σορό» λέει ο κ. Γιαννάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Κρήτη: Εικόνες πανικού με πατέρα να αρπάζει μωρό από το καρότσι την ώρα του Εγκέλαδου

Τροχαίο στην Κατεχάκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι - Ουρές χιλιομέτρων

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Λάρισα - Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης