ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης των εκπαιδευτικών λόγω αξιολόγησης

Κεραμέως: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης των εκπαιδευτικών λόγω αξιολόγησης
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
ΙΝΤΙΜΕ

Επί 40 χρόνια συνδικαλιστικές ηγεσίες απεργούν γιατί δεν τους αρέσει η αξιολόγηση, σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη απεργία-αποχή διαρκείας των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, διαβεβαίωσε ότι με την αξιολόγηση δεν τίθεται θέμα απόλυσης εκπαιδευτικών.

«Πρόκειται για ψηφισμένο νόμο του κράτους που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε και που στοχεύει στην αξιολόγηση του ίδιου του σχολειού, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Για τα βίαια επεισόδια στη Σταυρούπολη τα χαρακτήρισε αποτρόπαια και πρόσθεσε πως ήταν χρέος της να τα αναφέρει στη δικαιοσύνη.

«Φρούριο» το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μετά τα σοβαρά επεισόδια

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου, με κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά και μοτοσυκλέτες και δεν επιτρέπουν σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία στα ΕΠΑΛ να κινηθεί προς τα εκεί, όπως μεταδίδει το grtimes.

Διαπληκτισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής (1/10) μεταξύ μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, των ΕΛΜΕ και τις δυνάμεις της αστυνομίας όταν οι πρώτοι θέλησαν να πλησιάσουν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί επέτρεψαν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να περάσει μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων.

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν από την αυλή του σχολείου με βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Έκτοτε, η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μην σημειωθούν ξανά επεισόδια, ενώ προχώρησε σε συλλήψεις.

Μαθητές του σχολείου κατήγγειλαν πως μέσα σε αυτό υπάρχει ομάδα που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο και δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, προβαίνει σε εκφοβισμό όσων δεν συμφωνούν με την ιδεολογία και τις ενέργειές τους ενώ γίνονται και ξυλοδαρμοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετά τα βίαια επεισόδια, εχθές δεν πήγαν στο σχολείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Ποιο είναι το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Δίκη για βιτριόλι: Το τετ-α-τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή -Tο πρόσωπο «κλειδί»