ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα (11/10) η εκδίκαση της έφεσης των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών - Απεργία από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Τη Δευτέρα (11/10) η εκδίκαση της έφεσης των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών - Απεργία από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Άμεσα θα εκδικαστεί η έφεση των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ) κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σχετικά με την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση,

Η εκδίκαση της έφεση των ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, αλλά μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα είχε κρίνει μερικώς αποδεκτή την αγωγή του υπουργείου σχετικά με την «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση. Ειδικότερα, έκρινε την απεργία «παράνομη», αλλά όχι «καταχρηστική», ούτε «προσωρινώς εκτελεστή». Επίσης, δεν έκανε δεκτή την ποινή των 10.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης, που ζητούσε το ΥΠΑΙΘ.

Για τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία. Καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Πασχάλης

Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή -Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι φωτογραφίες που εξόργισαν τους Τούρκους - «Πήγε σε υπό κατοχή νησιά μας»