ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Θωμαΐδη - «Πλησιάζει στην κορύφωσή της η Θεσσαλονίκη σε κρούσματα»

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Θωμαΐδη - «Πλησιάζει στην κορύφωσή της η Θεσσαλονίκη σε κρούσματα»
INTIME

Κορονοϊός: Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, τόνισε πως η κατάσταση με τα κρούσματα στη συμπρωτεύουσα, θα διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες.

«Νομίζω αυτή τη τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες» εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως είπε «το επόμενο διάστημα και αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην επικράτεια υπάρχουν περιοχές με υψηλό ιικο φορτίο όπως είναι η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη, είναι πολύ χαμηλή και εκεί είναι αναμενόμενη η αύξηση», απάντησε στην ερώτηση αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα.

Ο κύριος Θωμαϊδης τόνισε πως «είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος».

Παρατηρώντας τα λύματα, επισήμανε ο καθηγητής, υπάρχει μια σταθεροποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα . Ωστόσο αυτή την εβδομάδα υπάρχει μια μικρή αύξηση στην Αττική αλλά μη στατιστικά σημαντική

Στην Αττική που υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη θα πάμε πιο ομαλά, συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από το Skai.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)