ΕΛΛΑΔΑ

Στα Πατήσια το 8ο πάρκο «τσέπης» στην Αθήνα 

Στα Πατήσια το 8ο πάρκο «τσέπης» στην Αθήνα 

Έφτασαν τα οκτώ τα πάρκα «τσέπης» στην Αθήνα, με το νέο στα Πατήσια, που μετέτρεψε άλλη μια «γκρίζα» και εγκαταλελειμμένη τοποθεσία της πόλης σε έναν ζωντανό χώρο γεμάτο χρώμα και πυκνή φύτευση, έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το 8ο pocket park είναι έκτασης 230 τ.μ. και δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», με δωρεά της εταιρείας Nova -μέλους της United Group.

Δημιουργήθηκαν ανάγλυφοι χώροι με πλούσια φύτευση, διάδρομοι από οικολογικά υλικά για την καλύτερη διαχείριση του βρόχινου νερού, καθώς και όμορφοι καθιστικοί χώροι που «προσκαλούν» τον επισκέπτη για στάση και ξεκούραση. Τα δέντρα που προϋπήρχαν στο πάρκο, διατηρήθηκαν και συνδυάστηκαν με μια πυκνή φύτευση από 358 θάμνους της μεσογειακής χλωρίδας, με εντυπωσιακά χρωματιστά φυτά, αλλά και με φυτά έντονης ανθοφορίας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το pocket park των Πατησίων προσφέρεται και ως χώρος ατομικής άθλησης, καθώς στο κέντρο του τοποθετήθηκαν μονόζυγα.

Για τη μέγιστη ασφάλεια των επισκεπτών, ακόμη και τις βραδινές ώρες, χρησιμοποιήθηκαν τρεις αυτόνομες κολώνες με πάνελ συλλογής ηλιακής ακτινοβολίας, που ενισχύουν αποτελεσματικά τον φωτισμό του πάρκου.

«Η πόλη μας αναβαθμίζεται από τις μικρές, αλλά γεμάτες ουσία παρεμβάσεις. Ο στόχος για τα δέκα πάρκα έως το τέλος χρόνου είναι πλέον εφικτός και μάς δίνει τον ενθουσιασμό να συνεχίσουμε, με τον ίδιο ρυθμό, να δημιουργούμε περισσότερους ελεύθερους χώρους και ”οάσεις” πρασίνου για όλους τους Αθηναίους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων