ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Καθαρή» Αθήνα

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Καθαρή» Αθήνα

Μεγάλη επιχείρηση "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για την σύλληψη λαθρομεταναστών, αλλά και για την πάταξη της εγκληματικότητας, του εμπορίου ναρκωτικών, της πορνείας και του παρεμπορίου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 500 αστυνομικοί από υπηρεσίες όπως ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφάλεια, ακόμη και αστυνομικοί με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά Κ-9.

Σε αστυνομικό κλοιό το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Οι έλεγχοι γίνονται στην Ομόνοια, στην Μενάνδρου, στην Σοφοκλέους, στην Πατησίων, ενώ έξω από την νομική σχολή και την ΑΣΟΕΕ, όπου υπήρχαν στέκια παρεμπορίου, έχουν παραταχθεί τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ. Όσοι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται οδηγούνται με κλούβες στην διεύθυνση αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ενώ οι κακοποιοί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και τμημάτων ανάλογα με τα αδικήματα.

Όπως έλεγαν πάντως η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να "καθαρίσει" το κέντρο της Αθήνας θα γίνει μόλις ετοιμαστεί το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, όπου εκεί θα μεταφερθούν μέχρι να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, ενώ για τα στρατόπεδα - κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες...

1.019 προσαγωγές ύποπτων ατόμων!

Μόνον χθες 519 αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε 1.656 άτομα (1.297 αλλοδαποί) στην Αθήνα και προσήγαγαν 1.019 ύποπτους, εκ των οποίων οι 781 είναι αλλοδαποί, 30 Έλληνες και άλλοι 208 αλλοδαποί για παρεμπόριο. Συνελήφθησαν συνολικά 31 άτομα, 11 για ναρκωτικά, 2 για κλοπές και για αλλά αδικήματα, καθώς και 6 ιερόδουλες, ενώ κατασχέθηκαν 4.685 προϊόντα παρεμπορίου.

Δάγκωσε και έκοψε το δάκτυλο αστυνομικοί!

Στα Καμίνια χθες συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό ένας Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη επειδή δεν είχε άδεια παραμονής στην χώρα μας, δάγκωσε και έκοψε το δάκτυλο ενός αστυνομικού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για συγκόλληση του δακτύλου!