ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο – Ποιος έκανε την παρατήρηση στην ταβέρνα

Κόντρα για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο – Ποιος έκανε την παρατήρηση στην ταβέρνα
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας που δέχτηκε επίθεση σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα
Screenshot

Διαστάσεις λαμβάνει η επίθεση του ιδιοκτήτη ταβέρνας στον καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρο Βασιλακόπουλο στην Καλαμπάκα. Από τη μία ο επιστημονικός κόσμος που καταδικάζει τον προπηλακισμό και από την άλλη μερίδα εστιατόρων που τα βάζει με την επιτροπή του υπ. Υγείας για τα μέτρα.

Για τον προπηλακισμό που δέχτηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα μίλησε ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας πως εκτός από την επίθεση δέχθηκε και απειλές. Τόνισε δε, πως δεν ήταν αυτός που έκανε παρατήρηση στην ταβέρνα για τους ελλιπείς ελέγχους, αλλά ένας άλλος λοιμωξιολόγος. Λίγο αργότερα στο OPEN ο πρόεδρος της Πνευμονολογικές Εταιρείας κ. Στέλιος Λουκίδης αποκάλυψε με τη σειρά του ότι ήταν αυτός που μίλησε στον ιδιοκτήτη ταβέρνας για τον μη έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Κοιτάξτε αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να αποκλιμακώσουμε λίγο το γεγονός και κυρίως πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι είμαστε ένα μέρος μίας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Αυτό το μέρος της προσπάθειας δεν είμαι μόνο εγώ που δουλεύω στο Αττικό και μπορεί να βλέπω τους αρρώστους, δεν είναι ο γιατρός ο ειδικευόμενος που κάνει δουλειά παραπάνω από το δικό του, δεν είναι η νοσηλεύτρια, δεν είναι η καθαρίστρια που καθαρίζει το θάλαμο. Είμαστε όλοι. Και μέρος της προσπάθειας είναι η κοινωνία», είπε αρχικά ο κ. Λουκίδης στο ΟΡΕΝ. «Υπήρχε μία έντονη αντιπαράθεση και υπήρχε καθαρά μία στόχευση απέναντι στο πρόσωπό του. Φαινόταν αυτό το πράγμα. Ήταν πράγματα που ήταν πάρα πολύ άσχημα», πρόσθεσε για την επίθεση στον κ. Βασιλακόπουλο.

Σφοδρές αντιδράσεις για την επίθεση

Παρά το κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό και επιστημονικό κόσμο στον καθηγητή Πνευμονολογίας, μερίδα εστιατόρων αντιδρά και ζητά τα... ρέστα από τον κ. Βασιλακόπουλο. Συγκεκριμένα η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής με ανάρτησή της στο Facebook σημειώνει ότι «καμία σοβαρή πρόταση δεν γίνεται από την μεριά των ανθρώπων που ασχολούνται με την πανδημία», υπογραμμίζοντας ότι «τους λογαριασμούς (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, δάνεια, κ.λ.π ) να τους στείλουμε στον καθηγητή κύριο Βασιλακόπουλο».

Η ανάρτηση στο Facebook

Από την πλευρά της, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του πνευμονολόγου, αναφέροντας, «είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής».

Με τη σειρά της και η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, με ανακοίνωση της, καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Ως Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Πνευμονολογίας Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα.

Ανάλογες συμπεριφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας.

Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε ότι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονοϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.»

Όσα είπε ο κ. Βασιλακόπουλος για την επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο καθηγητής αποκάλυψε ότι δέχτηκε επίθεση σε ταβέρνα στην πόλη της Καλαμπάκας όταν ζήτησε μαζί με συναδέλφους του από τον υπεύθυνο του μαγαζιού να διεξάγει ελέγχους για την ορθότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σήμερα το πρωί ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση που δέχτηκε. Όπως είπε, δεν ήταν ο ίδιος που ζήτησε από τον εστιάτορα να γίνουν οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, αλλά ένας συνάδελφός του. «Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», είπε και πρόσθεσε πως αμέσως μετά, πιθανότατα ο γιος του ιδιοκτήτη πήγε στο τραπέζι τους και τους έδιωξε κακήν κακώς.

«Ένας μπρατσωμένος νεαρός ζήτησε τον λόγο από έναν άλλον συνάδελφο και όρμησε πάνω μας», είπε χαρακτηριστικά

«Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν το πουκάμισο. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν», ανέφερε για την επίθεση ο κ. Βασιλακόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε, όταν του είπε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό. «Τι νομίζεις ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΪ θα σε σώσουν, μου είπε, και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ απείλησε πως αν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», ανέφερε.

Ο καθηγητής τόνισε πως δεν έχει καταθέσει ακόμα μήνυση «γιατί σκοπός μου δεν είναι να εκδικηθώ» και πρόσθεσε πως ο στόχος των γιατρών «δεν είναι να κάνουμε κακό στη κοινωνία, ζητάμε να εφαρμόζεται ο νόμος για να προστατεύεται η κοινωνία».

Αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα πριν μερικές μέρες όταν πήγε σε ταβέρνα ενός συμμαθητή του γιου του, «αφού έφαγε, ένας 65χρονος ήρθε προς το μέρος. Με αναγνώρισε και άρχισε να με βρίζει για ώρα». Τότε, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, τον ρώτησε τι δουλειά κάνει και του λέει πως «είμαι καφετζής» με τον κ. Βασιλακόπουλο να απαντά, «Καλέ μου άνθρωπε, δεν είναι καλύτερο να ασχοληθείς με τον καφέ και όχι με τα εμβόλια;».

Κατέληξε δε, λέγοντας πως σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger “Βασιλακόπουλε ψόφα”.Έχουμε ξεφύγει. Σε μια δημοκρατία, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πόσα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων- Τι γίνεται σε εκπρόθεσμη πληρωμή

Επίθεση με βιτριόλι: Το «μοιραίο» λάθος της Κακαράντζουλα - Πώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κορονοϊός: Ολοταχώς για 5.000 κρούσματα ημερησίως – Εισηγούνται νέα μέτρα οι ειδικοί