ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός: Πόσοι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται - Τα επίσημα στοιχεία (πίνακες)

Κορoνοϊός: Πόσοι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται - Τα επίσημα στοιχεία (πίνακες)
Κραυγή αγωνίας για την πίεση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ από την έκρηξη κρουσμάτων κορoνοϊού.
INTIME

Κορονοϊός: Όπως έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα πάνω από 80% με 90% όσων νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι στην Δυτική Μακεδονία και σε άλλες περιοχές της χώρας - Τι δείχνουν τα στοιχεία και οι πίνακες των Υγειονομικών Περιφέρειών

Κανένα περιθώριο χαλαρότητας και εφησυχασμού δεν αφήνουν τα στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη 4/11, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ΥΠΕ που παρουσίασε σε πινακες η Μίνα Γκάγκα στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι.

Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι.

Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι. Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

Νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων

Νέο «μαύρο» ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να καταρρίπτουν το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων που είχαν ανέλθει στις 6.700 νέες μολύνσεις.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 6.808 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.151 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 441 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (83.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.334 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +5.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

κατανομή κρούσματα
Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.grnewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δολοφονία στην Ιεράπετρα: Ο 54χρονος κυνηγάει τη Νεκταρία με το μαχαίρι

Λακωνία: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία των δύο αδερφιών - Ντυμένα γαμπροί το τελευταίο αντίο

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν