ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 15χρονοι που απείλησαν αστυνομικούς με όπλο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 15χρονοι που απείλησαν αστυνομικούς με όπλο
Ελεύθεροι οι ανήλικοι που απείλησαν αστυνομικούς με όπλο στη Θεσσαλονίκη
Intime News

Θεσσαλονίκη: Με την φράση «έκαναν πλάκα», δικαιολόγησε ο συνήγορός τους την πράξη των ανήλικων.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε 15χρονοι που εμπλέκονται στο περιστατικό με την απειλή ψεύτικου όπλου κατά αστυνομικών που βρίσκονταν μέσα σε όχημα της Ασφάλειας, το βράδυ του Σαββάτου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως ισχυρίστηκαν τα ανήλικα παιδιά, προσποιούνταν ότι έκαναν ληστείες σε περαστικούς και τα βιντεοσκοπούσαν για να αναρτήσουν τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του ενός παιδιού, Παντελή Καραμπίνα, οι 15χρονοι ήθελαν να κάνουν πλάκα. Το όπλο που χρησιμοποιούσαν ήταν ψεύτικο, «σαν αυτό που έχουμε τις Αποκριές», είπε.

«Τα παιδιά ταλαιπώρησαν τόσο κόσμο. Υπάρχει βίντεο που είναι στη δικογραφία. Δείχνει τη στιγμή που κάνει ληστεία σε έναν κύριο», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, σκοπός τους ήταν να γυρίσουν το βίντεο και να φαίνεται ότι κάνουν ληστεία, ενώ στη συνέχεια θα ανέφεραν στους παθόντες ότι κάνουν πλάκα.

Όσον αφορά στο ψεύτικο όπλο, ο συνήγορος τόνισε πως το βρήκε ένα από τα παιδιά, σε πάρκο, κοντά στο φροντιστήριό του. «Τα παιδιά δείχνουν να κατάλαβαν το λάθος τους, αυτά δεν είναι πλάκες», ξεκαθάρισε.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήσεις από πολίτες που κατήγγειλαν ότι ομάδα ανήλικων επιχείρησε να τους ληστέψει στην οδό Αναξιμάνδρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το περιπολικό της Ασφάλειας που βρισκόταν στην περιοχή έλαβε εντολή να κινηθεί προς το σημείο. Καθώς το όχημα της Αστυνομίας (σ.σ. συμβατικό όχημα χωρίς διακριτικά) κινούνταν στην οδό Αναξιμάνδρου ένας 15χρονος μπήκε μπροστά του. Κρατούσε ένα πιστόλι. Προσποιήθηκε ότι το όπλισε και το έστρεψε προς τους αστυνομικούς έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Οι αστυνομικοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Κατέβηκαν από το όχημα και έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους. Ο 15χρονος και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της παρέας των ανηλίκων το έβαλαν στα πόδια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, αλλά όχι αυτόν που κρατούσε το πιστόλι.

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Ζαμπίδης: Το βίντεο από τη στιγμή που «έπιασε» τους διαρρήκτες σπίτι του

Χριστιάνα: Συγκινεί το «αντίο» του γιου της - «Έτσι κλείσανε και τα μάτια σου»

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)