ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Ώρες αγωνίας για νεογέννητο 8 ημερών που νοσηλεύεται με κορονοϊό

Κέρκυρα: Ώρες αγωνίας για νεογέννητο 8 ημερών που νοσηλεύεται με κορονοϊό

Ώρες αγωνίας βιώνουν δυο νεαροί γονείς από την Κέρκυρα, καθώς το μόλις 8 ημερών κοριτσάκι τους, νοσηλεύεται με κορονοϊό, ενώ θετικοί βρέθηκαν και οι ίδιοι.

«Έφυγαν με το ασθενοφόρο και πήγαν στα Γιάννενα σήμερα (χτες) το μεσημέρι. Άστο τι τραβάω. Εγώ ξέρω τι τραβάω…» σημείωσε ο παππούς του βρέφους μιλώντας στο Mega.

Την περασμένη Τετάρτη το δωμάτιο του νοσοκομείου είχε πλημμυρίσει με μπαλόνια για τον ερχομό της μικρούλας. Ο παππούς του νεογέννητου μιλώντας στο Mega εξηγεί πως τίποτε δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

«Εφτά ημερών είναι σήμερα (χτες). Την 1η του μηνός γεννήθηκε. Μετά από τρεις μέρες πήγαν στο σπίτι τους και την επόμενη μέρα είδαν ότι είχαν κολλήσει κορονοϊό μέσα στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο το κόλλησαν αφού ήταν με τεστ τα πάντα αρνητικά όταν πήγαν μέσα για να γεννήσει» συμπλήρωσε.

Πρώτος που εμφανίζει συμπτώματα ο πατέρας της νεογέννητης μικρούλας. Μια ημέρα αργότερα η μητέρα που ξαναμπήκε στο νοσοκομείο 4 ημέρες μετά τη γέννα. «Είχε λίγο βήχα, είχε κάτι πόνους αυτά. Και λίγο πυρετό ανέβασε. Γεννήθηκε το παιδί. Έφυγαν σπίτι τους κι έκανε τεστ την επόμενη μέρα και βγήκε θετικός» ανέφερε ο παππούς του βρέφους.

«Δεν ήθελαν να εμβολιαστούν»

Όπως εξήγησε, ο γιος του δεν ήθελε να εμβολιαστεί. «Από ό,τι μου έλεγε ο γιος μου δεν γούσταρε να εμβολιαστεί. Δεν θέλανε να εμβολιαστούν. Και μάλλον αυτός έκανε και την σύζυγό του να μην θέλει. Ξέρω εγώ…» πρόσθεσε.

Μάλιστα ο προσωπικός λογαριασμός του πατέρα στα social media είναι γεμάτος με αναρτήσεις κατά του εμβολίου. «Δεν πίστευε σε τίποτα. Σε τίποτα από όλα αυτά. Αλλά τώρα μια βδομάδα πριν -πριν μάθει ότι κόλλησε- είχε κλείσει ραντεβού για να πάει να κάνει το εμβόλιο» συμπλήρωσε ο πατέρας του νεαρού άνδρα.

Στρατιωτικός δεν άφηνε τους γονείς του να εμβολιαστούν

Σοκάρει η περίπτωση μιας οικογένειας στη Λαμία. Ο γιος, μόνιμος στον στρατό επιλοχίας, απαγόρευε στους γονείς και την αδελφή του να εμβολιαστούν.

«Αυτός ήταν αντιεμβολιαστής και λόγω της εκκλησίας και αυτά. Τον ζόρισαν και έκανε το εμβόλιο. Και δεν άφησε να κάνουν στους άλλοι τρεις, δηλαδή στην αδελφή του, στον πατέρα του και στην μητέρα του και κόλλησαν, απ’ αυτόν που είχε εμβολιαστεί» τόνισε μιλώντας στο Mega οικογενειακός φίλος.

Αποτέλεσμα; Ο 75χρονος πατέρας του κατέληξε, η 73χρονη μητέρα του χαροπαλεύει και η αδελφή του διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ο μόνος που δεν νοσηλεύτηκε ήταν ο ίδιος, ο οποίος είχε κάνει και το εμβόλιο.

«Πέρασαν πέντε – έξι ημέρες πέθανε μόνο ο πατέρας του, η μητέρα του είναι βαριά απ’ ό,τι έμαθα χθες. Η αδελφή του την είχαν πάει στην Λάρισα» συμπλήρωσε ο οικογενειακός φίλος.

«Πονάει το χέρι από το εμβόλιο, με τιμώρησε ο Θεός»

Την ώρα που η μητέρα και η αδελφή του δίνουν τη δική τους μάχη απέναντι στον ιό, σοκάρουν τα όσα έλεγε ο στρατιωτικός σε φιλικό του πρόσωπο μόλις είχε εμβολιαστεί.

«Αυτός δεν μπορούσε να γυρίσει το μυαλό του, αφού έκανε το εμβόλιο και λέει “με πονάει το χέρι, με τιμώρησε ο Θεός”. Είναι λίγο θρησκευόμενος, όχι λίγο, πολύ. Ήταν κλειστή οικογένεια που δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε. Το σπίτι του είναι γκέτο δεν πάει κανένας, αυτός ήταν στον στρατό, τις ώρες υπηρεσίας. Το σπίτι είναι κλειστό δεν μπαίνει μέσα κανείς ποτέ» πρόσθεσε ο φίλος της οικογένειας.

Οι ειδικοί διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, το εμβόλιο σώζει ζωές.

«Η σύσταση για τις εγκύους είναι να εμβολιαστούν χθες»

Μιλώντας στο Mega η μαία Βικτωρία Μοσχάκη σημείωσε πως «οι γυναίκες που είναι έγκυες ή σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες, σε οποιαδήποτε εβδομάδα της κύησης, είτε θηλάζει είτε όχι, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν χθες», καθώς όπως εξήγησε ο ιός είναι διαδεδομένος στην κοινότητα και έχει ξεφύγει, καθώς οι γυναίκες είναι κυρίως νέες γυναίκες που έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

«Τα νεογνά δεν μπορούν να εμβολιαστούν, άρα θέλουν το δικό μας ανοσιακό τείχος. Θέλουν το ανοσιακό τείχος της μητέρας» συμπλήρωσε η κυρία Μοσχάκη, προσθέτοντας ότι οι έγκυες είναι ανοσοκατεσταλμένες από τη φύση τους, γιατί κυοφορούν ένα έμβρυο που το μισό δεν τους ανήκει, ανήκει στον πατέρα. «Έτσι λοιπόν η φύση καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα για να μην αποβληθεί το έμβρυο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για απάτη: «Είμαστε από τη Europol και σας ερευνάμε…»

Θρήνος στο Ηράκλειο: Από τα «φώτα» και τις μεγάλες πίστες στην αυτοκτονία

«Βρέχει» λεφτά από ΟΑΕΔ -ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα στους δικαιούχους