ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Υπουργείο Υγείας και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας
Σε επέκταση της συνεργασίας τους προχώρησαν υπουργείο Υγείας και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Σε επέκταση της συνεργασίας τους προχώρησαν υπουργείο Υγείας και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, το υπουργείο Υγείας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εδραιώνοντας την μεταξύ τους συνεργασία.

Σσην τελετή που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, υπέγραψαν το συμφωνηθέν μνημόνιο.

Το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας αντικατοπτρίζει τις υφιστάμενες άριστες σχέσεις μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την επιθυμία για περαιτέρω ενδυνάμωση των από κοινού δραστηριοτήτων σε θέματα που άπτονται του τομέα της Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λειτουργώντας πάντοτε ως αρωγός της Ελληνικής Πολιτείας, από την αρχή της πανδημίας συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις της Πολιτείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού (εμβολιασμοί, rapid test, θερμομετρήσεις, ενημέρωση πολιτών κ.α.).

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ήθελα σήμερα να έρθω εδώ για την υπογραφή του μνημονίου, καθώς πιστεύω ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διότι, διαχρονικά, σε οποιαδήποτε δράση χρειαζόμασταν βοήθεια, ήσασταν πάντοτε δίπλα μας. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας, πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι ένα μεγάλο τμήμα της εμβολιαστικής δράσης καλύπτεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Θεωρώ ότι μέσω του μνημονίου δείχνουμε ως Πολιτεία ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι κομμάτι των δράσεων και της αρωγής που θέλει να δώσει η Πολιτεία στους συμπολίτες μας.»

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ανέφερε: «Κύριε Υπουργέ σας διαβεβαιώνω ότι ο Ε.Ε.Σ. βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας. Στην μεγάλη εμβολιαστική προσπάθεια που επιχειρείται στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδας είμαστε εκεί, με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό μας, για να στηρίξουμε το έργο του Υπουργείου Υγείας. Τώρα, έτι περαιτέρω γεννάται σε εμάς η υποχρέωση να φανούμε ακόμα πιο ωφέλιμοι στο δικό σας έργο, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που δυστυχώς διάγει η χώρα λόγω της πανδημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Η Φάρμα»: Η μεγάλη επιστροφή που προκάλεσε έκπληξη στου παίχτες

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Γιατί κινδυνεύει με σύλληψη – Η αντίδραση της πρώην του για τη νέα έρευνα

Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι καλά με τον καρκίνο – Τι είπε για την πώληση του σπιτιού στη Γλυφάδα

Κορονοϊός: Πρωτοχρονιά με rapid test και για εμβολιασμένους - Ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα