ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Σοβαρά επεισόδια στις εγκαταστάσεις της Energean - Συνελήφθησαν δέκα άτομα

Καβάλα: Σοβαρά επεισόδια στις εγκαταστάσεις της Energean - Συνελήφθησαν δέκα άτομα
Συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα.
Intime

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Energean στην Καβάλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της Δευτέρας εκπρόσωπος της εταιρείας κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για έκθεση σε κίνδυνο, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ’ όλη την διάρκειά της η οικεία εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων ENERGEAN KAVALA, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων. Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία.

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή.

Συνακόλουθα, 50 περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος. Η Πύλη το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων. Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Α.Τ. Καβάλας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ πένθος για τον Ανδρέα Μικρούτσικο - Έφυγε άρον άρον από την εκπομπή της Καινούργιου

Πάτρα: Άγνωστο πώς ξεκίνησε η διασπορά στο γηροκομείο - Οι ηλικιωμένοι πέθαναν μέσα σε ένα μήνα

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης - Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι