ΕΛΛΑΔΑ

Δραπέτης φυλακών ο οδηγός οχήματος με 135 κιλά χασίς στην Κορινθία

Δραπέτης φυλακών ο οδηγός οχήματος με 135 κιλά χασίς στην Κορινθία

Στην σύλληψη ενός 31χρονου Αλβανού, ο οποίος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του στην εθνική οδό, πριν από τέσσερις ημέρες, στην Κορινθία, μέσα στο οποίο μετέφερε 135 κιλά χασίς κι ένα «Καλάσνικοφ», προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής, για ναρκωτικά και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ΙΧE όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 31χρονος και μία 23χρονη Εσθονή, χθες το μεσημέρι, στην εθνική οδό Αθηνών- Πατρών. Κατά τον έλεγχο, συνελήφθη ο 31χρονος καθώς παρουσίασε πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια οδήγησης.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία και εθνικότητα, ενώ επιπλέον είναι δραπέτης των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού Κρήτης, αφού δεν επέστρεψε ύστερα από τριήμερη άδεια που είχε λάβει το περασμένο καλοκαίρι. Στη φυλακή εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 7 μηνών για ναρκωτικά.

Παράλληλα, προέκυψε ότι ο δράστης, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, που το εγκατέλειψε στην εθνική οδό Αθηνών- Πατρών, μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς.

Ακόμη, η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει και έναν συνομήλικό του, επίσης Αλβανό, ο οποίος οδηγώντας αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει ο πρώτος με ψευδή στοιχεία, ήταν ο προπομπός του οχήματος που εγκαταλείφθηκε.

Σε βάρος της 23χρονης Εσθονής, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για υπόθαλψη εγκληματία, αφού αν και γνώριζε ότι ο 31χρονος ήταν δραπέτης φυλακών, τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου.