ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Ακόμα βιώνουμε το τσουνάμι της Δ – Τρέμουμε για το τι θα φέρει η Όμικρον

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Ακόμα βιώνουμε το τσουνάμι της Δ – Τρέμουμε για το τι θα φέρει η Όμικρον
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη (30.12) επιβεβαιώθηκαν 35.580 νέες μολύνσεις.
INTIME

Με τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις να επιβεβαιώνονται ο αριθμός των μολύνσεων σπάει μέρα με τη μέρα όλα τα... αρνητικά ρεκόρ αποδεικνύοντας ότι ο κορονοϊός επελαύνει ξανά με «όχημα» τη μετάλλαξη Όμικρον - Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι ακόμα ζούμε το τσουνάμι της Δέλτα και κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει στο σύστημα υγείας η μετάλλαξη Όμικρον

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα, εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Τρέμουμε για το τι θα φέρει η Όμικρον. Ακόμα ζούμε το... τσουνάμι στης μετάλλαξης Δέλτα. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι ακόμα στο νοσοκομείο μας δεν έχουμε σοβαρές νοσηλείες για Όμικρον. Η νοσηρότητα της νέας μετάλλαξης θα φανεί μετά τις 15 Γενάρη», αναφέρει ο κ. Καπραβέλος.

Και πρόσθεσε: «Ακόμα και στο 1/3 της νοσηρότητας της Δέλτα να έχει τότε θα κάνουμε διασωληνώσεις στο πάρκινγκ των νοσοκομείων. Αυτήν τη στιγμή δεν κινδυνεύουν μόνο οι υποδομές υγείας αλλά και του κράτους. Είναι πολύ μεγάλη η μολυσματικότητα που βλέπουμε…».

Η κατάσταση στη χώρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη (30.12) επιβεβαιώθηκαν 35.580 νέες μολύνσεις, ενώ δυστυχώς καταγράφηκαν επιπλέον 72 θάνατοι και 636 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ...

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 35.580, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.170.293 (ημερήσια μεταβολή +3.1%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.708 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 636 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (84.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.751 ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρόμος από τις 35.580 μολύνσεις - 72 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες, 636 διασωληνωμένοι

Τραγωδία στη Νέα Αγχίαλο: 30χρονη μητέρα δυο παιδιών απαγχονίστηκε στο σπίτι της

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)