ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το πλαφόν στην τιμή των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Αλλάζει το πλαφόν στην τιμή των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό – Σήμερα οι ανακοινώσεις
Σε παρέμβαση όσον αφορά το πλαφόν στην τιμή των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Σε παρέμβαση όσον αφορά το πλαφόν στην τιμή των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση

Ανακοινώσεις για αλλαγή στο πλαφόν της τιμής των μοριακών τεστ εν μέσω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr η αλλαγή θα αφορά την μείωση στα 50 ευρώ του πλαφόν που υπάρχει σήμερα για τα μοριακά τεστ και είναι της τάξης των 60 ευρώ ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θα υπάρξουν αλλαγές αναφορικά με τα rapid test.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο θέμα της τιμής των τεστ αναφέρθηκε λίγες ώρες αργότερα και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος δεσμεύτηκε, μιλώντας στο Action24, ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει διακριθεί για τα γρήγορα αντανακλαστικά της.

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι «κάθε φορά που επιβάλλεται μια διατίμηση, πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπ' όψιν, ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεχνητές στερήσεις στην αγορά. Για μας το πιο σημαντικό είναι: πρώτον, να υπάρχει απόλυτη διαθεσιμότητα, δεύτερον, να δίδονται δωρεάν σε μαθητές και κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και τρίτον, να δίδονται υπό ανεκτούς όρους. Δεν θα ανεχθούμε με κανόνα τρόπο να υπάρχει αισχροκέρδεια, όπως και θα φροντίσουμε να υπάρχει επάρκεια».

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας είπε για το θέμα των τεστ ότι «η συγκλονιστική διόγκωση των κρουσμάτων σε όλη την οικουμένη, έχει οδηγήσει σε περιορισμένη διαθεσιμότητα των τεστ, σε μεγάλες αναμονές και ελλείψεις», ενώ ειδικότερα για την Ελλάδα, δήλωσε πως «είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που χρησιμοποίησε σε μεγάλη κλίμακα και διέθεσε δωρεάν στον πληθυσμό τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε τα τεστ αντιγόνου». Όμως, «ο τριπλασιασμός ή και τετραπλασιασμός των κρουσμάτων δυσκολεύει την άσκηση, δεν έχουμε ατελείωτους πόρους, είναι πεπερασμένη και η πηγή από όπου μπορούμε να προμηθευτούμε τα τεστ» κατέληξε για το θέμα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία: Στέλνει drones στο Αιγαίο – Απάντηση της HAF και βλέμμα στο μέλλον

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλό… Πάσχα και καλό καλοκαίρι – Πότε θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία;

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!