ΕΛΛΑΔΑ

Εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έφερε 15 συλλήψεις

Εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έφερε 15 συλλήψεις
Μικρής διάρκειας ήταν η επιχείρηση της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Τετάρτης για την εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Μικρής διάρκειας ήταν η επιχείρηση της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Τετάρτης για την εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ

«Αστραπή» θύμιζε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Τετάρτης που οδήγησε στην εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, και η οποία οδήγησε στη σύλληψη 15 ατόμων.

Όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσέγγισαν τον χώρο της κατάληψης, υποστηριζόμενες από διμοιρία των ΜΑΤ και μέσα σε λίγα λεπτά εισέβαλαν στον χώρο της κατάληψης ακινητοποιώντας και περνώντας χειροπέδες στα άτομα που βρίσκονταν εκεί παρά την προσπάθεια των συλληφθέντων να αντιδράσουν.

Η επιχείρηση πήρε τα εύσημα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος τη χαρακτήρισε ως «θετικό παράδειγμα» της συνεργασίας πρυτανικών αρχών και ΕΛΑΣ προκειμένου να αντιμετωπίζονται φαινόμενα παράβασης του νόμου στους χώρους των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί βρήκαν στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη από ξύλινα κοντάρια και μοτορόλες μέχρι τούβλα, πέτρες και πυροσβεστήρες.

Όπως τονίζεται μετά την επιχείρηση «ο χώρος αποδόθηκε στις πρυτανικές αρχές».

Πρόκειται για νέα κατάληψη που ακολούθησε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση επί 34 ετών κατειλημμένου χώρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Εικόνες από τον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη στο ΑΠΘ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

Ολοκληρώθηκε επιχείρηση, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα (12-01-2022) σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την (10-01-2022).

Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα.

Σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ξύλινα κοντάρια,
• (2) μοτορόλες
• Πλήθος τούβλων – πετρών και τρείς (3) πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεοδωρικάκος: Θετικό παράδειγμα

Ως «θετικό παράδειγμα» για τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών με την ΕΛΑΣ χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο ΑΠΘ τα ξημερώματα της Τετάρτης που οδήγησε σε 15 συλλήψεις

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωριάκος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Η πρώτη επιχείρηση στο ΑΠΘ για το «Στέκι Βιολογικού»

Η επιχείρηση για την κατάληψη στο «Στέκι Βιολογικού» έγινε αιφνιδιαστικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί της Ασφάλειας να σπάνε με βαριοπούλα την είσοδο της κατάληψης και να ερευνούν όλους τους χώρους με σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. Ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία 34 χρόνια

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Δύο νεκροί από τροχαίο στην περιοχή Δροσιά

Κακοκαιρία Διομήδης: Μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλία - Xιόνια και στην Αττική τις επόμενες ώρες

Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους