ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Τζανάκης: «Ο ιός κρύβει «άσσο στο μανίκι»

Κορονοϊός – Τζανάκης: «Ο ιός κρύβει «άσσο στο μανίκι»
Φυσική πορεία του ιού οι μεταλλάξεις υπογράμμισε ο Νίκος Τζανάκης

Για την έξαρση του ιού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μίλησε ο Νίκος Τζανάκης

Την εκτίμηση ότι ο ιός παρουσιάζει πανευρωπαϊκή έξαρση έκανε ο ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τις μεταλλάξεις εξήγησε πως αυτές αποτελούν «φυσική πορεία του ιού που πιέζεται να εξελιχθεί» και επεσήμανε πως «όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα».

«Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον, μην πανηγυρίζουμε, ο ιός κρύβει άσσο στο μανίκι κι είμαι σίγουρος ότι θα τον βγάλει το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο Ν. Τζανάκης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στυλιανός Λουκίδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, παρατήρησε πως «όλες οι νέες μεταλλάξεις ξεκίνησαν από χώρες με χαμηλό εμβολιαστικό κοινό, όπως η Ινδία».

Όσο για το αν η μετάλλαξη Όμικρον πλήττει περισσότερο τα παιδιά, είπε πως «δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις, υπάρχει γενικότερη διασπορά στην κοινότητα».

Ο καθηγητής τόνισε πως αυτήν τη στιγμή «νοσηλεύουμε 9 στους 10 ανεμβολιάστους, άνω των 65 με υποκείμενα. Αυτό είναι που οδηγεί τη μετάλλαξη Δέλτα, την Όμικρον».

Ενώ αναφερόμενος σε αυτήν την κατηγορία ασθενών που δεν εμβολιάζονται υπό το φόβο των υποκείμενων νοσημάτων, απάντησε πως «τα συνοδά νοσήματα κάνουν πιο μακρά τη νοσηλεία από τον κορονοϊό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία με 21χρονο στη Γλυφάδα: Σκοτώθηκε σε κόντρα στην Παραλιακή – Το βίντεο-ντοκουμέντο

Μαρουσάκης για κακοκαιρία Ελπίδα: Θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας – Γιατί θα πέσει πολύ χιόνι

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Έξαλλη η Ματίνα Παγώνη με την Ανθή Βούλγαρη που την κέρασε κόλλυβα – «Θα σηκωθώ να φύγω»

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα «πιεστικά» μηνύματα που έστελνε ο διοργανωτής του πάρτι στην 24χρονη