ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές τρόμου για φοιτήτριες στο Ρέθυμνο - Καταγγέλλουν επιθέσεις από αγνώστους

Στιγμές τρόμου για φοιτήτριες στο Ρέθυμνο - Καταγγέλλουν επιθέσεις από αγνώστους
Pixabay

Ρέθυμνο: Οι φοιτήτριες περιγράφουν τη στοχοποίησή τους από άγνωστους άνδρες που τις επισκέπτονται στα σπίτια τους και τις απειλούν

Καθεστώς τρόμου καταγγέλλουν ότι βιώνουν το τελευταίο τριήμερα τρεις φοιτήτριες στο Ρέθυμνο, οι οποίες με επιστολή τους στην εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», περιγράφουν την στοχοποίησή τους από άγνωστους άνδρες που τις επισκέπτονται στα σπίτια τους και με ύβρεις και απειλές τις πιέζουν τα τους αφήσουν να μπουν μέσα.

Πρόκειται για τρία περιστατικά τα οποία σημειώθηκαν από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και χθες το μεσημέρι. Oι φοιτήτριες ενημέρωσαν την αστυνομία, για να λάβουν την απάντηση ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αφού είναι άγνωστοι οι δράστες. Έτσι, αποφάσισαν να δώσουν δημοσιότητα στο θέμα, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητά του και να εντοπιστούν οι τραμπούκοι δράστες, που συνεχίζουν τη χυδαία και απειλητική δράση τους.

Αναλυτικά η επιστολή των φοιτητριών στα «Ρεθυμνιώτικα Νέα»:

«Το πρώτο περιστατικό συνέβη την Κυριακή στις 21:15 στην περιοχή του Κήπου. Η κοπέλα μένει στον δεύτερο όροφο σε μια πολυκατοικία και ο άγνωστος της χτύπησε το θυροτηλέφωνο και της ζητούσε να του ανοίξει. Της είπε συγκεκριμένα: «Άνοιξε μου μωρή κα…λα» και άλλα τέτοια αισχρά λόγια. Η πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας που μένει η κοπέλα δεν κλείνει και εκείνος βρήκε την ευκαιρία να ανέβει πάνω, στον 2ο όροφο όπου παρέμεινε μέχρι τις 10 παρά 20 στον διάδρομο, γελώντας και ζητώντας έντονα να του ανοίξει την πόρτα. Μετά που έφυγε, η κοπέλα πήρε την αστυνομία και της ζήτησαν τα στοιχεία της. Μίλησε με έναν κύριο της αστυνομίας, ο οποίος της είπε ότι μόλις είχε κλείσει η γραμμή από μία άλλη κοπέλα που πήρε να καταγγείλει ένα παρόμοιο περιστατικό. Της είπαν ότι θα έπρεπε να είχε πάρει πιο νωρίς, δηλαδή όσο αυτός βρισκόταν εκεί και της ζήτησαν να περάσει την επόμενη μέρα από το τμήμα για να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε στην περιοχή του Κουμπέ την ίδια νύχτα, 4 ώρες αργότερα, δηλαδή στις 1.30 τα ξημερώματα. Η κοπέλα άκουσε 2 τύπους να συζητάνε ψιθυριστά με «ανοιχτό» το μηχανάκι έξω από το παράθυρο της. Μετά από λίγο πήγαν και της χτύπησαν δυνατά την πόρτα χωρίς να μιλάνε. Όταν η κοπέλα ρώτησε ποιος είναι, δεν πήρε καμία απάντηση και αυτή την φορά της χτύπησαν το παράθυρο. Η φοιτήτρια πήρε τους γονείς της τηλέφωνο, ενώ παράλληλα άκουγε βήματα έξω από την πόρτα της. Όλο αυτό κράτησε γύρω στα 5 με 10 λεπτά και μετά έφυγαν».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η δεύτερη φοιτήτρια ενημερώθηκε από γνωστό της άτομο και για το πρώτο περιστατικό και έφερε τις δυο κοπέλες σε επαφή, οι οποίες αποφάσισαν να πάνε από κοινού στην Αστυνομία και να αναφέρουν τα δυο περιστατικά. Πήγαν χθες Δευτέρα, μίλησαν με αξιωματικό υπηρεσίας, ανέφεραν αναλυτικά τα γεγονότα, ζήτησαν βοήθεια, αλλά όπως υποστηρίζουν έλαβαν την απάντηση ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η αστυνομία αφού δεν έχει στοιχεία για τους άγνωστους που τις παρενόχλησαν στα σπίτια τους.

Οι δυο φοιτήτριες, φοβισμένες και απογοητευμένες σκέφτηκαν να κοινοποιήσουν τα εις βάρος τους περιστατικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και όπως αναφέρουν στην επιστολή τους: «Σήμερα, ημέρα Τρίτη και ώρα 3 το μεσημέρι έγινε και ένα τρίτο περιστατικό πάλι στην περιοχή του Κήπου. Η φοιτήτρια που μένει εκεί, είχε ενημερωθεί μέσα από τα social για όσα είχαν συμβεί και δεν άνοιξε την πόρτα παρόλο που ήταν μεσημέρι και το μυαλό κανενός δεν πάει στο πονηρό τέτοιες ώρες. Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος μπήκε μέσα στην πολυκατοικία της φωνάζοντας και βρίζοντας. Πήγε και της χτύπησε δυνατά την πόρτα και όταν είδε ότι δεν ανταποκρινόταν άρχισε να χτυπάει την πόρτα με περισσότερη δύναμη και διάρκεια αποκαλώντας την με χυδαίους χαρακτηρισμούς».

Τα ονόματα των τριών φοιτητριών για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε. Τα κορίτσια όπως μας γράφουν: «Πήραμε την απόφαση να σας στείλουμε αυτό το e–mail λ γιατί θέλουμε να πάρει πιο μεγάλη έκταση το θέμα, έτσι ώστε να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος και να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.