ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστοι βανδάλισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

Άγνωστοι βανδάλισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας
Τι ανέφερε ο δήμαρχος
onlarissa.gr

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Σημαντικές φθορές προκάλεσαν βάνδαλοι στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας στη συνοικία των Αμπελοκήπων, προκαλώντας την οργή του δημάρχου Νίκου Γάτσα. Μάλιστα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Συγκεκριμένα ο κ. Γάτσας αναφέρει: «Ενημερώθηκα σήμερα για τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας στη συνοικία Αμπελοκήπων και αύριο το πρωί θα καταθέσω μήνυση για παράνομη είσοδο και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δράστες έσπασαν την εξωτερική μεταλλική είσοδο και προσπάθησαν να εισέλθουν στο ισόγειο του κτιρίου σπάζοντας το τζάμι της πόρτας εισόδου. Προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα βοηθητικά κτίρια του παλιού σχολείου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εισέλθουν στο κεντρικό κτίριο. Στο προαύλιο εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς και συσκευασίες πρόχειρου φαγητού.

Στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθώ την τοποθέτηση κάμερας στο ιστορικό αυτό κτήριο, καθώς οι παραβιάσεις της περίφραξης είναι πλέον συχνές και ο κίνδυνος πυρκαγιάς ορατός. Σημειώνεται ότι στο ιστορικό κτίριο στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι το 2014 και το 1ο Νηπιαγωγείο μέχρι το Μάρτιο του 2021, έκτοτε παραμένει κλειστό. Το 2021 εκπονήσαμε μελέτη για την επανάχρησή του ως μουσείου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνω Λιόσια: Μαθητής δημοτικού βρήκε μέσα στην τάξη μία αδέσποτη σφαίρα

Καταγγελία γονέων: Σχολείο παιδιών με αυτισμό στεγάζεται σε ακατάλληλο βιοτεχνικό χώρο