ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Πού παρατηρούνται προβλήματα λόγω χιονοπτώσεων
Intime News

Σε ποιες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της κεντρικής Μακεδονίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονοπτώσεων

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα:

  • Στην Αχαΐα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στα εξής σημεία:
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας.
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Αιγίου, μέσω Πτέρης.
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας, μέσω Λούσων και Πριόλιθου.
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων-χιονοδρομικού κέντρου.
  • Στα δημοτικά διαμερίσματα Λεόντειο, Δεμέστιχα, Ρακίτα και Βετέικα του Δήμου Ερυμάνθου

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού από το 12ο χιλιόμετρο, στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λαμπιρίου, έως το 18ο χιλιόμετρο στην θέση Αραποκέφαλα. Σε όλες τις προαναφερόμενες επαρχιακές οδούς επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί.

Την ίδια ώρα, χιόνια και ισχυρούς ανέμους έφερε στη βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία «εξπρές». Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις ορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, στη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Ημαθία και την Πέλλα. Στη Θεσσαλονίκη πνέουν βοριάδες που φτάνουν τα 7-8 μποφόρ.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για τα οχήματα που κινούνται στην Ημαθία, από το 83ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Σελίου. Στην Πέλλα, από το 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στη Χαλκιδική απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 45ο έως το 62ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη, από το 49ο έως 92ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Σανών- Δουμπιών, Βάβδου -Σημάντρων, Νεοχωρίου - Βαρβάρας και Ολυμπιάδας - Βαρβάρας, επίσης από το 1ο ως το 10ο χλμ της επαρχιακής Παλαιοχωρίου- Αγίου Νικολάου και μέσα στα δημοτικά διαμερίσματα Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Δουμπιών, Πολυγύρου και Παλαιοκάστρου.

Αλυσίδες χρειάζονται σε δασικές οδούς Πολυγύρου -Ταξιάρχη, Παλαιόχωρας- Ταξιάρχη και Βραστάμων - Ταξιάρχη.

Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, δύο δέντρα έπεσαν στη συμβολή των οδών Κερκύρας και Μακρυρράχης στην Καλαμαριά και στη συμβολή των δρόμων Αγράμπελης και Μαυρομάτη στο Πανόραμα.

Κλειστά τα σχολεία

Στο μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Σοχού, Λαχανά και Βερτίσκου του δήμου Λαγκαδά, λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται, με απόφαση του δημάρχου Ιωάννη Ταχματζίδη. Κλειστό θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Λοφίσκου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στις προαναφερόμενες περιοχές, όπως και τα ΚΔΑΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, οι σχολικές μονάδες στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά. Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, κλειστές θα παραμείνουν για σήμερα Τρίτη ορισμένες σχολικές μονάδες και στον δήμο Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στις Κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχώρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγιάς, Σταγείρων και Στρατονίκης. Στις υπόλοιπες Κοινότητες τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Meteo: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες