ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Οι θάνατοι προκαλούν ανησυχία - Υπό εξέταση η κόπωση των υγειονομικών

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Οι θάνατοι προκαλούν ανησυχία - Υπό εξέταση η κόπωση των υγειονομικών
«Η επιδημία ακόμα υπάρχει, ένα καρναβάλι θα προκαλέσει συνωστισμό», αναφέρει ο κ. Βατόπουλος.
INTIME

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος - Τόνισε πως, υπάρχει πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο - Το είπε για τον μεγάλο αριθμό θανάτων που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ

Την ανησυχία του για την παρατεταμένη καταγραφή θανάτων σε υψηλά επίπεδα εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η κατάσταση με τους θανάτους που καταγράφονται καθημερινά λόγω επιπλοκών από τον Covid είναι ανησυχητική. Θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά το θέμα για να δούμε που οφείλετε. Ίσως μεταξύ των παραγόντων που θα πρέπει να εξετασθούν είναι η κόπωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και η συνεχόμενη πίεση που δέχεται όλο αυτό το διάστημα το ΕΣΥ. Είναι σαν να έχουμε πόλεμο και επί τρία χρόνια να μάχονται οι ίδιοι».

Επιπλέον, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα του κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε το βασικό θέμα για τα επόμενα κύματα είναι πόσο θανατηφόρα θα είναι, κάτι που εκ των προτέρων δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Σε σχέση με τους σκληρούς δείκτες τόνισε ότι δε θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, «αυτό όμως δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι τις Απόκριες υπογράμμισε: «η κοινωνία για τρία χρόνια τώρα είναι με περιορισμούς. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πολιτική απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αρθούν οι περιορισμοί. Αυτό βέβαια θα αποτελέσει μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Σε ότι αποφασίζουμε θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη μας τον αντίκτυπο που θα έχει στο σύστημα υγεία αλλά και στην κοινωνία και οικονομία. Αυτό ισχύει για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τις Απόκριες».

Τέλος μας έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη (9/2) θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών. Αν και ο καθηγητής δεν θέλησε να αναφερθεί στα θέματα που θα συζητηθούν, το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr θέλει αύριο να πέφτουν στο τραπέζι ζητήματα που αφορούν την χαλάρωση των μέτρων, τα γήπεδα, πώς θα κάνουμε Απόκριες και Πάσχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 22.889 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 108 θάνατοι και 524 διασωληνωμένοι

Ροηλίδης στο Newsbomb.gr: Εννιά παιδιά με οξύ covid-19 και ένα με MIS-C στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»