ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Καλύτερα να «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να κάνουμε Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα

Σαρηγιάννης: Καλύτερα να «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να κάνουμε Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα
Ο Δημοσθένης Σαρηγγιάνης τοποθετήθηκε για τις Απόκριες και το Πάσχα εν μέσω της πανδημίας
INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Ο Δημοσθένης Σαρηγγιάνης τοποθετήθηκε για τις Απόκριες και το Πάσχα εν μέσω της πανδημίας

Υπέρ του να «θυσιαστούν» και φέτος οι Απόκριες προκειμένου να γιορτάσουμε το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα τάχθηκε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με ακριβώς αυτή την ατζέντα.

Αν και, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, δεν θα ήθελε να ακυρωθούν και οι φετινές εκδηλώσεις για τις Απόκριες, δεδομένου ότι σε λίγες ημέρες ανοίγει το Τριώδιο, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι «αυτή είναι η πιο λογική προσέγγιση» μολονότι είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της πανδημίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης χαρακτήρισε «εύθραυστη» την κατάσταση εξηγώντας ότι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι «ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής αυτά τα δύο στοιχεία «εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Στις Απόκριες αναφέρθηκε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου η οποία εξήγησε ότι το πρόβλημα με αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν.

Η κυρία Ψαλτοπούλου ρωτήθηκε και για τον υψηλό αριθμό θανάτων από κορονοϊό και απάντησε ότι «δεν υπάρχει καθαρή εξήγηση γιατί είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Γήπεδα, Απόκριες και Πάσχα στο χωριό στο επίκεντρο των ειδικών

Πώς θα κάνουμε Απόκριες, Πάσχα και καλοκαίρι - Η απάντηση Βατόπουλου