ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Παραμένουν τα μέτρα – Καμία χαλάρωση σε γήπεδα και διασκέδαση, αναμονή για Απόκριες

παραμένουν τα μέτρα
Καμία άρση μέτρων, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
InTime / ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται να μην υπάρξει άρση μέτρων.

Άρση μέτρων προσδοκούσε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, όπως και επιχειρηματίες αρκετών κλάδων, πλην όμως αυτή δεν θα έρθει ούτε την επόμενη εβδομάδα. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε για να αποφασίσει αν θα δώσει το «πράσινο φως» να υπάρξει χαλάρωση σε κάποια από τα περιοριστικά μέτρα και έκρινε πως ακόμα δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Συνεπώς, το σενάριο που ήθελε την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων, αλλά και την επαναφορά όρθιων πελατών σε καταστήματα διασκέδασης, δεν επιβεβαιώθηκε. Η μοναδική από τις εισηγήσεις που μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση, θα αφορά πιθανότατα την αύξηση του αριθμού πελατών ανά τραπέζι στην εστίαση. Θυμίζουμε πως τώρα επιτρέπονται έξι άτομα και πιθανότατα να επιτραπούν πλέον οκτώ.

Την ίδια στιγμή, έχουν μπει στον «πάγο» τα όποια σχέδια για τις Απόκριες. Με τα τωρινά δεδομένα δεν θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί για τα καρναβάλια για 3η συνεχόμενη χρονιά, εκτός αν σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις αλλάξει άρδην το κλίμα και τα δεδομένα και δοθεί το «πράσινο φως».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.