ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη διάσωση του επιζώντα

Euroferry Olympia - Επιζών
Euroferry Olympia - Επιζών
ΣΚΑΪ

«Euroferry Olympia»: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη διάσωση ενός από τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ. 

Ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του πλοίου ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ANT1 και υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν οδηγό λιθουανικής καταγωγής.

Newsbomb_euroferry_olympia.jpg
Φωτογραφία του Newsbomb.gr από τη διάσωση επιζώντα στο Euroferry Olympia

Ο επιζών λιθουανικής καταγωγής που βρέθηκε σήμερα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, κατεβαίνει από τη σκάλα του πλοίου, εκεί όπου τον περιμένουν οι διασώστες για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Άκουγα κι άλλες φωνές» είπε χαρακτηριστικά ο επιζών κατά τη διάσωσή του.

euroferry_olympia_pic_epizon.jpg
Τηλεοπτικό στιγμιότυπο από τη διάσωση επιζώντα στο Euroferry Olympia

Ο άνθρωπος είναι ξυπόλητος, γεγονός που αποδίδεται στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο εσωτερικού του πλοίου και λιώνουν ακόμα και τα παπούτσια.

Την ίδια ώρα η αγωνία κορυφώνεται για τους υπόλοιπους 11 αγνοούμενους. Οι ελπίδες φαίνεται να αναπτερώνονται μετά και την τελευταία εξέλιξη με τον επιβάτη που βρέθηκε ζωντανός.

Στους 2.000 βαθμούς η θερμοκρασία μέσα στο πλοίο – Ανυπόφορη δυσοσμία

Διασώστης που κατέβηκε από το ελικόπτερο Super Puma στο κατάστρωμα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν κατά την επιχείρηση διάσωσης.

Ο κ. Μήτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για επιχείρηση σε οριακές συνθήκες, με τη τοξική δυσοσμία να δημιουργεί μια ανυπόφορη κατάσταση. «Μόνο για ελάχιστα λεπτά μπορούσαμε να επιχειρήσουμε, η μυρωδιά και οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε ενέργεια», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Euroferry Olympia»: Η έρευνα για τα αίτια και οι απαντήσεις πραγματογνώμονα στο Newsbomb.gr