ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: «Πράσινο φως» για τις εκδρομές των ΚΑΠΗ, μόνο για εμβολιασμένους

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: «Πράσινο φως» για τις εκδρομές των ΚΑΠΗ, μόνο για εμβολιασμένους
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Άρση μέτρων: Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να επιτραπούν οι εκδρομές των ΚΑΠΗ, μόνο για εμβολιασμένους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Μετά τις σχολικές εκδρομές, που αποφασίστηκε να επιτραπούν από τον Μάρτιο, δόθηκε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και για τις εκδρομές των ΚΑΠΗ. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης (23/02) αποφασίστηκε να επιτραπεί η διοργάνωση εκδρομών, με τη συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων από τον Μάρτιο.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε εν τέλει κάποια απόφαση για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση θα παρθεί στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Για τους εσωτερικούς χώρους, δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μάσκας σε υπηρεσίες, διασκέδαση, εστίαση, δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει να συζητά επιμέρους θέματα που άπτονται του τουρισμού και ήδη έχουμε και σχετικές αποφάσεις, όπως την άρση των περιορισμών στην πραγματοποίηση των συνεδρίων πριν από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα προς συζήτηση είναι η πληρότητα σε μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα στα τουριστικά λεωφορεία και στα ΚΤΕΛ. Αίτημα του κλάδου είναι να αυξηθεί στο 100%, όπως ισχύει για τα αεροπλάνα. Σχετικά με τις αεροπορικές μετακινήσεις, σκέψεις υπάρχουν στην κυβέρνηση και για την κατάργηση του PLF. Σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Συσκέψεις με αυτό το αντικείμενο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο είναι σε αρχικό στάδιο και σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις δεν αναμένονται άμεσα.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 7 Φεβρουαρίου έχει καταργηθεί η υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ, επιπλέον του ενεργού Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα. Επίσης, από τις 12 Φεβρουαρίου, δεν χρειάζονται αρνητικό τεστ ούτε οι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με διάρκεια ισχύος εννέα μηνών ή πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας τριών μηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σχολικές εκδρομές: Με ποια νέα μέτρα επιστρέφουν - Τι προβλέπει η ΚΥΑ