ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Δώρο ζωής από τον μικρό Γιώργο - Οι γονείς δώρισαν τα όργανά του

Πάτρα: Δώρο ζωής από τον μικρό Γιώργο - Οι γονείς δώρισαν τα όργανά του
Ο Γιώργος έχασε τη ζωή του μετά από που καρδιακή ανακοπή που υπέστη ως συνέπεια της απόφραξης των αναπνευστικών οδών που του προκάλεσε φασόλι το οποίο κατάπιε

Αγώνας δρόμου για την αφαίρεση και τη μεταφορά των οργάνων του

Αγώνα δρόμου έδωσαν οι χειρουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για την αφαίρεση και μεταφορά των οργάνων του μικρού Γιώργου, 2,5 ετών από το Αγρίνιο, που γενναιόδωρα πρόσφεραν οι γονείς.

Ο Γιώργος έχασε τη ζωή του μετά από που καρδιακή ανακοπή που υπέστη ως συνέπεια της απόφραξης των αναπνευστικών οδών που του προκάλεσε φασόλι το οποίο κατάπιε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν αρχικά ιδιώτης γιατρός, ακολούθως γιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου και γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, το αγοράκι δεν τα κατάφερε.

Οι τραγικοί γονείς πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να δώσουν ελπίδα ζωής σε άλλους μικρούς ασθενείς που περίμεναν το πολύτιμο δώρο ζωής.

Οι κατάλληλοι λήπτες βρέθηκαν μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο pelop.gr o υπεύθυνος της Μονάδας Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης η καρδιά του μικρού Γιώργου θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή που νοσηλεύεται στο εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Πάντοβα.
Το ήπαρ θα μεταμοσχευτεί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο (Bambino Gesu) της Ρώμης, οι νεφροί θα μεταμοσχευτούν στη Θεσσαλονίκη και ο κερατοειδής στην Αθήνα.

«Ηρθαν ομάδες από τα Μεταμοσχευτικά Κέντρα τόσο της Ιταλίας όσο και της Ελλάδας ώστε να κάνουν τη λήψη των οργάνων και ακολούθως με απόλυτη ασφάλεια να τα μεταφέρουν στα νοσοκομεία τους προς μεταμόσχευση. Ο μικρός μας Γιώργος θα δώσει ζωή και ελπίδα σε τόσους ασθενείς. Αυτό θα δίνει παρηγοριά και στους γονείς του, οι οποίοι την πιο επώδυνη στιγμή της ζωής τους δεν λησμόνησαν τους γονείς που περιμένουν δίπλα στο κρεβάτι του άρρωστου παιδιού τους να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα για τη σωτηρία τους. Πρόκειται για δύο θαυμάσιους ανθρώπους που με την πράξη τους στέλνουν το πιο δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρώπους» τονίζει ο κ. Ηλιάδης.

Στην όλη επιχείρηση, καθοριστικός ήταν ο ρόλος του ΕΚΑΒ που συνέδραμε στη μεταφορά των οργάνων.