ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για την κακοκαιρία Φίλιππος: Ισχυρή σύσταση για χρήση αλυσίδων σε περιοχές της Αττικής

Συναγερμός για την κακοκαιρία Φίλιππος: Ισχυρή σύσταση για χρήση αλυσίδων σε περιοχές της Αττικής
Κακοκαιρία Φίλιππος: Συναγερμός στις αρχές για τη χιονόπτωση τις επόμενες ώρες στην Αττική
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Κακοκαιρία Φίλιππος: Συναγερμός στις αρχές για τη χιονόπτωση τις επόμενες ώρες στην Αττική

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την επέλαση της κακοκαιρίας Φίλιππος στην Αττική καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι χιονοπτώσεις με τις οποίες ξύπνησαν αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας θα ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Ενδεικτικό το μήνυμα που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λίγο μετά τις 8 το πρωί για ισχυρή σύσταση χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

«Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων & χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε βόρεια & ανατολική #Αττική, #Βίλια, #Φυλή & #Ερυθρές. Η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της ΓΓΠΠ.

Ενδεικτική της μεταβλητότητας των φαινομένων το γεγονός ότι λίγο πριν τις 7 το πρωί χρειάστηκε να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκή και μετά τις Αφίδνες καθώς υπήρχε μεγάλο πρόβλημα για ένα τμήμα 10χλμ. μετά τις Αφίδνες.

Τελικά το μέτρο ήρθη λίγο πριν τις 7:30 προλαβαίνοντας ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε όδους οδηγούς βρίσκονταν στη λεωφόρο Κηφισού.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της Τροχαίας η απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας ελήφθη γιατί υπήρξε πρόβλημα για ένα τμήμα της εθνικής οδού μήκους 10χλμ. μετά τα διόδια των Αφιδνών. Σύμφωνα με τον ίδιο συνεκτιμούνται όλες οι πιθανότητες και για να μην κινδυνέψουν οδηγοί λέγοντας ότι θα υπάρχει εκ νέου διακοπή της κυκλοφορίας εφόσον το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Δείτε την εικόνα που επικρατούσε νωρίτερα στις Αφίδνες

Στην Αττική χιονίζει από τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές με τα πολύ βόρεια του νομού να δέχονται το ισχυρότερο χτύπημα καθώς παρατηρείται και χιονόστρωση.

Δείτε εικόνα από τον Διόνυσο το πρωί της Πέμπτης

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων σε αρκετούς δήμους της Αττικής ενώ και η τροχαία προχώρησε σε ανακοινώσεις για κλειστούς δρόμους και διακοπές κυκλοφορίας.

Διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την τροχαία στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη), στην επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής, στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης, επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό.

Κλειστές είναι επίσης η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και η λεωφόρος Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για:

  • βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON]
  • παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.
  • παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσες σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Αττική Οδό - Τι αποφασίστηκε

'