ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Θα έπρεπε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στη χαλάρωση των μέτρων

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Θα έπρεπε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στη χαλάρωση των μέτρων
Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου αύξηση κατά 39% στις νέες νοσηλείες σε απλές κλίνες covid

Τι αναφέρει ο καθηγητής Μικροβιολογίας για την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα τελευταία δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας καθώς παρατηρείται μία αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου αύξηση κατά 39% στις νέες νοσηλείες σε απλές κλίνες covid.
«Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία» ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr o καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο εντοπίζεται μια μετακίνηση κρουσμάτων κυρίως προς τις μεγαλύτερες ηλίκίες.

«Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν και να νοσήσουν βαριά» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτός είναι ο λόγος που έχουμε αύξηση των εισγωγών τις τελευταίες ημέρες.

Σε ερώτηση για τη χαλάρωση των περιορισμών ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι από άποψη δημόσιας υγείας θα έπρεπε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί.

«Οι αποφάσεις όμως αυτές λαμβάνονται και με άλλα κριτήρια όπως τα οικονομικά» σημείωσε και κατέληξε ότι οι υγειονομικές καμπύλες δείχνουν αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων στα μέσα Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα της MRB για το Newsbomb.gr: Η ακρίβεια «καίει» την κυβέρνηση – Ανασφαλείς οι πολίτες