ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της απολογίας - Ποια στάση θα κρατήσει

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της απολογίας - Ποια στάση θα κρατήσει

Ελάχιστες ώρες απομένουν μέχρι τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει το κατώφλι της 18ης ανακρίτριας για να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα κατηγορείται.

Είναι η πρώτη φορά που η 33χρονη θα κληθεί να απαντήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται. Άκαμπτη, σκληρή και ψύχραιμη χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς που την παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες που κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία που της αποδίδεται, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν συγκεντρώσει αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Η κατηγορούμενη θα πρέπει να δώσει επαρκείς απαντήσεις στο γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, στο γιατί ρωτούσε για την ύπαρξη καμερών, αλλά και στο τι εννοούσε όταν στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, είπε στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος έπειτα από δίωρη συνάντηση που είχε μαζί της το Σάββατο, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία και παραπονείται ότι παλεύει μόνη της όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να αποδείξει τι συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. «Προβάλει διάφορες αιτιάσεις τις οποίες θα ερευνήσουμε μέχρι τη Δευτέρα που είναι η απολογία. Είναι μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Έχει μακρύ δρόμο ακόμη η υπόθεση. Ερευνούμε κάποια πράγματα, κάποιες ενστάσεις και απορίες που διατύπωσε και η ίδια. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι σε αυτό το στάδιο, πριν τα επιβεβαιώσουμε. Είναι κάποιες σκέψεις της υπό έρευνα και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις» σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.

Άγνοια θα δηλώσει για την κεταμίνη, την ουσία που οδήγησε στο θάνατο τη μικρή Τζωρτζίνα. «Την ρώτησα για την κεταμίνη. Είπε πως δεν την γνωρίζει την ουσία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τις τοξικολογικές εξετάσεις γιατί υπάρχουν κάποιες ουσίες που έχουν χορηγηθεί μετά το περιστατικό μετά το επεισόδιο που είχε το θύμα, το μικρό κοριτσάκι και ενδεχομένως σχετίζονται με την ουσία, την κεταμίνη, η οποία φέρεται και από ότι φαίνεται βρέθηκε από την ιατροδικαστική. Αυτούσια η κεταμίνη δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι, αλλά ως συστατικό άλλης ουσίας είναι κάτι που θα το δούμε» σχολίασε π συνήγορος της, δίνοντας τον τόνο της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθηθεί.

Σε διάψευση του ισχυρισμού ότι στα εννέα περιστατικά του παιδιού, βρισκόταν μόνο η μητέρα μαζί του, θα προχωρήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον δικηγόρο της να σημειώνει: «Υπάρχουν περιστατικά που έχουν συμβεί στο παιδί σε μέρες που δεν ήταν η μητέρα μπροστά. Αυτό δεν το λέει η ίδια, αλλά προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση».

Τέλος, σχετικά με τις κάμερες στο νοσοκομείο Παίδων και τις ερωτήσεις για την ύπαρξη τους, αναμένεται να ισχυριστεί πως ήταν μία κοινωνική συζήτηση που έγινε στο όρθιο και αφορούσε την πιθανότητα ανίχνευσης και αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γινόταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο.

Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης

Μετά το τέλος της απολογίας της θα κριθεί η προσωρινή κράτησή της ή μη, ενώ η 18η ανακρίτρια θα βάλει στο «μικροσκόπιο» της κάθε πτυχή της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης θα καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τη σύζυγο του και έχει προαναγγείλει ότι θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Μπαμ» έκανε έμμεσες αναφορές στην Ρούλα Πισπιρίγκου, χωρίς να αναφέρει το όνομα της. «Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει να κρύψε τίποτα, δηλώνοντας σοκαρισμένος. «Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Εχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Ελεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή».