ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναψε λαμπάδες για τα νεκρά παιδιά της μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναψε λαμπάδες για τα νεκρά παιδιά της μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
Στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε τις ημέρες του Πάσχα η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε από τους συγγενείς της τρία κεριά για να τα ανάψει, ρομαντικές νουβέλες, τηλεκάρτες και τσιγάρα.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία δολοφονίας της 9χρονης κόρης της πέρασε τις ημέρες του Πάσχα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τη στιγμή που το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος του, η 33χρονη μητέρα φαίνεται πως αποφάσισε μέσα στο κελί να ανάψει τις λαμπάδες των τριών κοριτσιών που έχουν φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, το Μεγάλο Σάββατο η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε επισκεπτήριο από τη μητέρα της Ελένη Λεγάτου και την αδερφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από τους συγγενείς της τρία κεριά για να τα ανάψει, ρομαντικές νουβέλες, τηλεκάρτες και τσιγάρα.

Πέταξαν λουλούδια και παιχνίδια από τους τάφους των παιδιών

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκαν στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πάτρας και πέταξαν στα σκουπίδια αντικείμενα και λουλούδια που είχαν τοποθετηθεί.

«Μόνο επεισόδιο δεν έγινε. Άρχισε να λέει σε έντονο ύφος η αδελφή και στη συνέχεια και η μάνα, σε μία άλλη κυρία που πιθανόν να ήταν καντηλανάφτισσα, πως … όσα αντικείμενα τρίτων βλέπει στον τάφο να τα πετάει στα σκουπίδια», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι δύο γυναίκες πέταξαν σε σακούλες πολλά αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί στο μνήμα της Μαλένας και της Ίριδας. Στη συνέχεια άφησαν δύο λαμπάδες και αποχώρησαν.

Αδιέξοδο για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Νέα τροπή στο θρίλερ της Πάτρας δίνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τονίζοντας με δηλώσεις του πως δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Έχουμε φύγει αρκετά από τους χρόνους και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνει επανεξέταση των στοιχείων», είπε ο κ. Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας πως ουσιαστικά οι ιατροδικαστές που κάνουν τον «έλεγχο» θα κρίνουν επί των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις μετά την έρευνα στα ευρήματα.

Τόνισε δε πως περιμένουμε δύο διαφορετικά πορίσματα, προσθέτοντας πως «το ένα αφορά την Τζωρτζίνα και είναι θέμα λίγων ημέρων να το έχουμε, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις και ο συνάδελφος, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, ετοιμάζει την έκθεση του».

Συμπλήρωσε πως για τα άλλα δύο παιδιά, θα καθυστερήσει ο επανέλεγχος, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα ευρήματα και κυρίως διότι η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί ασχολήθηκε με το ένα παιδί και όχι και με τα δύο, όπως είναι τώρα το ζητούμενο.

Τέλος, σημείωσε, σχετικά με τον έλεγχο στα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προφανώς θα υπάρξει «πρόβλημα» εάν οι πραγματογνώμονες συντάξουν εκθέσεις με διαφορετικές αιτίες θανάτου, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να αναζητήσουμε τα “μαύρα πρόβατα” στην ιατροδικαστική κοινότητα», αλλά πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες διαδικασίες, ώστε η κοινωνία να έχει την πεποίθηση πως όταν απευθύνεται στους ιατροδικαστές, θα έχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζητά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στα παιδιά – Γιατί έμεινε ημιτελής

Η συμπληρωματική εξέταση, τρίτη και τελευταία κατά σειρά, του γονιδιακού ελέγχου δεν είχε ολοκληρωθεί πριν πραγματοποιηθεί η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, τόσο η ίδια όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έπρεπε να καταβάλουν 700 ευρώ για να ολοκληρωθεί η εξέταση, όμως, δεν διέθεταν το ποσό όπως ισχυρίζονται κι έτσι η εξέταση έμεινε ημιτελής.

Η πλευρά της Πισπιρίγκου ισχυρίζεται πως μέσα από αυτή την εξέταση θα γίνει ξεκάθαρο αν υπήρχε «ένοχο» γονίδιο. Μάλιστα, σε αυτή την εξέταση δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα από τη στιγμή που είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι δυο πρώτοι γονιδιακοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, πάντως, δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα τέτοιας υφής για τα παιδιά. Αρχικά ελέγχθηκαν 128 γονίδια, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε έλεγχο άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο. Το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν αρνητικό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο, θα συναντηθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα με τους δικηγόρους της έτσι ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες. Παράλληλα, παραμένει σε εκκρεμότητα η κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης, κάτι το οποίο ζητά πάση θυσία η 33χρονη κατηγορούμενη.

Αποκάλυψη για την κεταμίνη: Το κρίσιμο λάθος της Πισπιρίγκου

Τα λάθη που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις τελευταίες 18 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας την «καίνε» για τη δολοφονία του κοριτσιού: από τα φάρμακα που αναζητούσε και την επιμονή της να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα μέχρι και την ημέρα που επέλεξε να χορηγήσει την κεταμίνη στο παιδί.

Η τοξικολογική έκθεση της Μαλένας είναι καθαρή από ουσίες αλλά χωρίς να έχει γίνει έλεγχος για κεταμίνη, γιατί δεν υπήρχαν τότε υποψίες.

Έχοντας στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή την έκθεση, ζητούσε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι δεν θα ανιχνευθεί το δηλητήριο.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Αγλαΐα Κυριακού παρατηρούσε κάθε κίνηση των γιατρών μέσα στο νοσοκομείο. Μάθαινε για το κάθε φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα, αλλά και τη δοσολογία. Έβλεπε μέρα με τη μέρα ότι οι γιατροί αρχίζουν να έχουν υποψίες για τα περίεργα επεισόδια και αποφασίζει να ολοκληρώσει το δολοφονικό της σχέδιο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

Όπως εξήγησε, «η ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Είχε υπολογίσει ακόμα και το χρόνο, που γίνεται η αλλαγή της βάρδιας. Φροντίζει η κεταμίνη, σύμφωνα με στοιχεία, να δοθεί μισή ώρα πριν αλλάξει το προσωπικό».

Πισπιρίγκου και Δασκαλάκης είχαν λίστα με αγωγές σε δημοσιογράφους

Συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των ανεξήγητων και αιφνίδιων θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, οι γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών – Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης – φέρονται να είχαν συντάξει λίστα με ονόματα δημοσιογράφων και ΜΜΕ, με σκοπό να διεκδικούσαν χρήματα μετά από αγωγές που θα κατέθεταν.

«Μέχρι πρότινος μας έλεγαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης είναι αδελφωμένοι και ότι πορεύονται κοινά σε αυτή την ιστορία. Το ότι διαφοροποιήθηκε ο Μάνος οφείλεται σε έναν λόγο: στο γεγονός ότι πλέον είχε πετάξει το πουλάκι των χρημάτων», ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση στην Πάτρα. «Ονειρεύονταν χρήματα, πολλά χρήματα από αγωγές και μηνύσεις», πρόσθεσε ο Γιώργος Αναστασόπουλος.


«Όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίστηκε, ο Μάνος Δασκαλάκης αποστασιοποιήθηκε, καθώς δεν ήταν δυνατόν να συμπορευτούν για να διεκδικήσουν χρήματα από αγωγές, από σένα Γιώργο (σ.σ. Λιάγκα), από τον Λαμπρόπουλο… Είχαν καταρτίσει ολόκληρη λίστα με Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους και προσέβλεπαν ότι θα κέρδιζαν πολλά χρήματα από αγωγές. Από την ώρα που πήρε άλλη τροπή η υπόθεση και η Ρούλα προφυλακίστηκε, κλονίστηκε ο Μάνος», συνέχισε.

«Είχαν κάνει μια λίστα με 15 ονόματα και ΜΜΕ. Εσύ Γιώργο μου στη λίστα ήσουν για 500.000. Το κουβέντιαζαν αυτό με τους δικηγόρους τους επίσημα, για αρκετές μέρες. Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν πάνω-κάτω εκεί στο πεντακοσάρικο», αποκάλυψε ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης:

Η μητέρα και η αδελφή της Πισπιρίγκου πέταξαν δώρα από τους τάφους Μαλένας - Ίριδας (pics+vid)

Θάνατος τριών παιδιών Πάτρα: Πισπιρίγκου και Δασκαλάκης είχαν λίστα με αγωγές σε δημοσιογράφους

Πάτρα: «Ο Μάνος Δασκαλάκης μου έστελνε γυμνές φωτογραφίες του» – Τι λέει οικογενειακή φίλη

Σχετικές ειδήσεις