ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Αγγελοπούλου: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα γενιά ηγετών

Γ. Αγγελοπούλου: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα γενιά ηγετών

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα γενιά ηγετών, δήλωσε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η κ. Αγγελοπούλου ρωτήθηκε για το ελληνικό πρόβλημα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Χάρβαρντ, με στόχο την επιλογή της πρώτης σειράς πρώην ηγετών που θα μετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα «Angelopoulos Global Public Leaders Programme» του Ιδρύματος Κλίντον.

«Σε όλη μου την πορεία ως δημοτική σύμβουλος, βουλευτής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων έζησα από κοντά τα προβλήματα που δημιούργησαν τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα», τόνισε η κ. Αγγελοπούλου, προσθέτοντας ότι στην πορεία προς το 2004 αναδείχθηκε μια νέα κουλτούρα και δείξαμε ότι «εμείς οι Έλληνες μπορούμε, ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα - μια χώρα που μπορεί να ανταποκρίνεται σε δύσκολες προκλήσεις».

Όμως, επισήμανε, το πνεύμα αυτό χάθηκε την επομένη των Ολυμπιακών Αγώνων. «Λυπάμαι πραγματικά για αυτό. Ελπίζω ότι η χώρα μου θα επανακτήσει αυτή τη διάθεση και πιστεύω ακράδαντα ότι το κλειδί για να το καταφέρει είναι μια νέα γενιά ηγετών», προσέθεσε.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της παγκόσμιας κοινότητας χρειάζονται θαρραλέους και αφοσιωμένους ηγέτες.

Να σημειωθεί ότι πέραν του Μπιλ Κλίντον, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λάρι Σάμμερς και ο σύμβουλος 6 Αμερικανών Προέδρων, Ντέιβιντ Γκέργκεν.