ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάτσι: Σε σχολικό συνέλαβαν τον έναν από τους ανήλικους νταήδες με τα μαχαίρια

Γαλάτσι: Σε σχολικό συνέλαβαν τον έναν από τους ανήλικους νταήδες με τα μαχαίρια
Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ περιέγραψε πώς έγιναν οι συλλήψεις στο Γαλάτσι μετά τη συμπλοκή ανηλίκων με μαχαίρια
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ περιέγραψε πώς έγιναν οι συλλήψεις στο Γαλάτσι μετά τη συμπλοκή ανηλίκων με μαχαίρια

Στην περιγραφή των συλλήψεων των ανήλικων από το σχολείο του 14χρονου Μάκη που έβαλε τέλος με τραγικό τρόπο στη ζωή του στο σπίτι του στον Κολώνο, οι οποίοι συμμετείχαν σε συμπλοκή με μαχαίρια στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι προχώρησε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργος Γρηγοριάδης, αρχικά το σήμα που έλαβαν ήταν για εξαφανισμένο ανήλικο μέσα στο πάρκο και αφού έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν το περιστατικό με την συμπλοκή των μαθητών, όπου, όπως ενημερώθηκαν βγήκαν μαχαίρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σημαντικό ήταν η συνεισφορά των υπόλοιπων μαθητών για την σύλληψη των δραστών, οι οποίο καθ' υπόδειξή τους και σε απόλυτη συνεργασία με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, να καταλάβουν τι έχει συμβεί και να γίνει σύλληψη σε δυο χρόνους.

Η πρώτη σύλληψη έγινε μέσα στο πάρκο όπου είχαν παραμείνει τρεις δράστες και στην θέα της Ομάδας ΔΙΑΣ ο ένας από αυτούς αποπειράθηκε να δραπετεύσει, ενώ η δεύτερη σύλληψη έγινε μέσα στο σχολικό που μετάφερε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, στο οποίο επέβαινε ο δράστης που πιθανόν προκάλεσε την μαχαιριά στον ανήλικο.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί μετά από επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος τους άνοιξε να μπουν και αφού οι συμμαθητές του και ο οδηγός υπέδειξαν ποιος ήταν ο δράστης, ο οδηγός του λεωφορείου με δάκρυα στα μάτια, όπως του μετέφεραν οι συνάδελφοί του, τους έδειξε την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό, όπου φαινόταν σβησμένο το όνομα του άτυχου 14χρονου που αυτοκτόνησε.

Διαβάστε επίσης:

Συμπλοκή μαθητών στο Γαλάτσι: Συνελήφθησαν παιδιά από το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Ποια ήταν η αφορμή για τη συμπλοκή στο Γαλάτσι - Δεν συνδέεται με την αυτοκτονία του 14χρονου