ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον θάνατο της 12χρονης στον ύπνο της – Τι «βλέπει» η ιατροδικαστής

Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον θάνατο της 12χρονης στον ύπνο της – Τι «βλέπει» η ιατροδικαστής
Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας της 12χρονης περιέγραψε τις τραγικές στιγμές μετά τον θάνατο του παιδιού του
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας της 12χρονης περιέγραψε τις τραγικές στιγμές μετά τον θάνατο του παιδιού του

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης από τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης την οποία βρήκε νεκρή η μητέρα της το πρωί της Τετάρτης όταν πήγε να την ξυπνήσει.

Οι γονείς της κοπέλας είναι συντετριμμένοι καθώς προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη, με τον πατέρα της να μιλά για ένα υγιέστατο παιδί, που έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις, ενώ μόλις πριν από τρεις μήνες είχε επισκεφθεί και καρδιολόγο που δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα.

«Το παιδί δεν είχε ιστορικό, έπαιρνε μόνο φάρμακα για σίδηρο γιατί είχε χαμηλό αιματοκρίτη, τίποτα άλλο. Χθες (σ.σ. την Τρίτη) δεν είχε καμία ενόχληση, ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Περιμένουμε ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα έχουμε αποτελέσματα σε έξι με επτά μήνες. Το θέμα είναι ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς και να βρούνε κάτι δεν αλλάζει τίποτα, το θέμα ήταν να μην γίνει» είπε ο τραγικός πατέρας.

Περιγράφοντας, δε, τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι της οικογένειας ο πατέρας της 12χρονης είπε «η γυναίκα μου πήγε το πρωί να την ξυπνήσει και τη βρήκε μελανιασμένη. Είχαμε πάει με το σχολείο εκδρομή όλοι μαζί, διασκεδάσαμε, περάσαμε ωραία. Ήταν και οι δύο μου οι κόρες μαζί, γυρίσαμε, φάγαμε, παίξαμε και το βράδυ κοιμηθήκαμε. Το πρωί όπως ξύπνησε η γυναίκα μου γύρω στις 7:30 περίπου για να τις σηκώσει για το σχολείο. «Η μεγάλη δεν ανταποκρινόταν στο ξύπνημα και έτσι όπως την γύρισε την είδε μελανιασμένη, άρχισε να φωνάζει, πετάχτηκα εγώ, προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ».

Η ιατροδικαστής που ολοκλήρωσε τη νεκροψία αναγράφει ανακοπή καρδιάς χωρίς, όμως, ακόμα να μπορεί να μιλήσει για τα αίτια που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο της 12χρονης περιμένοντας τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

«Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πως προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα διενεργήθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Λήδα Κοβάτση.

Σχετικές ειδήσεις