ΕΛΛΑΔΑ

Παγκράτι: Συνελήφθη 16χρονος - Μέλος σπείρας που λήστευε ανήλικους

Παγκράτι: Συνελήφθη 16χρονος - Μέλος σπείρας που λήστευε ανήλικους
Σύλληψη 16χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Άνηκε σε συμμορία που διέπραττε ληστείες εις βάρος ανηλίκων στο Παγκράτι.
astynomia.gr

Ληστείες σε βάρος ανηλίκων διέπραττε μια ομάδα ανηλίκων αλλοδαπών. Συνελήφθη 16χρονος αλλοδαπής καταγωγής μέλος της ομάδας. Με χρήση βίας έκλεβαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών το Σάββατο (4/6) στην περιοχή της Γλυφάδας. Ο ανήλικος αλλοδαπής καταγωγής ήταν μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος άλλων ανηλίκων και βρίσκεται στο τμήμα με τις κατηγορίες για διάπραξη ληστειών και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η αστυνομία είναι στην αναζήτηση για δύο ακόμα μέλη της συμμορίας. Σύμφωνα με το astynomia.gr η συμμορία δρούσε κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, έβαζε στόχο ανήλικους στην περιοχή του Παγκρατίου και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Μετά από προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος δύο 14χρονων, οι οποίοι έπεσαν θύματα της συμμορίας αυτής στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στην οικεία του 16χρονου, όπου βρήκε και κατάσχεσε τα εξής: σιδερένια ράβδο, σιδερένιο σφυρί, ελβετικό σουγιά, κατσαβίδι
κουκούλα τύπου «full face», ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.