ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για νέες διώξεις - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις

Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για νέες διώξεις - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις
Intime News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση της Πάτρας

Όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες διώξεις φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου αναμένεται να φτάσει ο φάκελος της προανάκρισης στα χέρια των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου. Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να μελετήσουν το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να αποφασίσουν εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί ως ύποπτη για να δώσει εξηγήσεις.

Την Τρίτη, για περισσότερες από εννέα ώρες κατέθετε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ δίνοντας απαντήσεις στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί επέμειναν ιδιαίτερα στην ημέρα που βρέθηκε νεκρή η Ίριδα στην κούνια της καθώς η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν το μοναδικό άλλο πρόσωπο, πλην της Ρούλας Πισπιρίγκου, που ήταν παρούσα τις μοιραίες εκείνες ώρες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι έγινε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στις 21 Μαρτίου 2021 με τον διάλογο που μετέφερε το Star να είναι χαρακτηριστικός:

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κοιμόμασταν με τη Ρούλα στο ίδιο κρεβάτι. Μεταξύ επτά και οκτώ το πρωί ακούσαμε την Ίριδα να γκρινιάζει. Ξυπνήσαμε.

Ερώτηση: Ποια από τις δύο σηκώθηκε για να πάει στο παιδί;

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η Ρούλα και γύρισε σχεδόν αμέσως.

Ερώτηση: Ποια από τις δύο κοιμάται πιο βαριά;

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Εγώ.

Η Δημήτρα Πισπιρίγκου περιέγραψε, μάλιστα, και τη στιγμή που βρήκε νεκρή την Ίριδα: «Στις 11.30 η αδερφή μου μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει. Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει. Έπαθα σοκ»

Στην πρώτη της δήλωση, δε, μετά την κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου επέμεινε ότι η αδερφή της Ρούλα δεν μπορεί να έκανε κάτι κακό στα παιδιά της λέγοντας «Δεν μπορεί να πάει το μυαλό μου ούτε μία στο εκατομμύριο ότι η

«Αν ήταν δολοφόνος θα ζητούσε ιατροδικαστική για τη Μαλένα;» λέει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας για το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα, ξεκαθαρίζοντας πως «άλλο να λέμε αποδείχθηκε η εγκληματική ενέργεια, άλλο να λέμε ότι υπάρχει ένδειξη από το πόρισμα». «Αν αποδείχθηκε ή όχι είναι αρμόδιο να το κρίνει μόνο το αρμόδιο δικαστήριο», διευκρίνισε.

Σχολιάζοντας τις διαφωνίες της ιατροδικαστού με την παθολογοανατόμο είπε πως, «με τέτοιες διαφωνίες δεν μπορούμε καν να πούμε ποιος είναι ο ένοχος, αλλά αν υπάρχει ένοχος».

Ο κ. Ζάρδας υπογράμμισε με έμφαση ότι, ήταν η ίδια η κατηγορουμένη που δεν ήταν ικανοποιημένη από το πόρισμα που αφορούσε στη Μαλένα, αφού μίλαγε για ηπατική ανεπάρκεια, χωρίς να λέει πού οφείλεται» και ήταν εκείνη που «ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα και είπε πως "εμένα δεν με ικανοποιεί το πόρισμα"».

«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ένας δολοφόνος όπου γίνεται μία ιατροδικαστική έκθεση και λέει πως δεν υπάρχει δολοφονία, επιδιώκει να επανέλθουν οι Αρχές στο πόρισμα που την αθωώνει. Ένας δολοφόνος δεν θα ανακινούσε ποτέ το θέμα», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις