ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα (vid)

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ώρα για τα αποτελέσματα
Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 1/8/22 έως και 31/7/23
Unsplash

Κοινωνικός Τουρισμός 2022 αποτελέσματα: Πότε αναμένεται να βγουν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2022 καθώς η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων, για την συμμετοχή στο πρόγραμμα έληξε την Πέμπτη (23/6).

«Μέσα στις επόμενες ημέρες 7 με 8 ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα. Επειδή ο όγκος των στοιχείων που πρέπει να αντληθούν από τις διάφορες υπηρεσίες είναι πολύ μεγάλος δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί», είπε ο διοικητής της Δημόσιος Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε, φέτος, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής στις αιτήσεις καθώς ξεπέρασαν τις 500.000.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 1/8/22 έως και 31/7/23. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δυο προγράμματα, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.