ΕΛΛΑΔΑ

Λινού στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε 20.000 κρούσματα – Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση

Λινού στο Newsbomb.gr: Πότε θα δούμε 20.000 κρούσματα – Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση
Οι ΒΑ.4 και ΒΑ.5 φαίνεται ότι είναι περισσότερο μεταδοτικές, αναφέρει η κα. Λινού.
AP

Κορονοϊός: Έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων υγιεινής και επιστροφή της μάσκας ζητάει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού - Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr για τον αριθμό των κρουσμάτων - Ποια είναι η γνώμη της για το εμβόλιο 

  

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μίλησε στο Newsbomb.gr αναφορικά με το ποιες κατηγορίες ατόμων πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου και ποιες δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε εμβολιασμό, λόγω της ελλείψεως της επιστημονικής τεκμηρίωσης.

«Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο μας καλύπτει στις νέες μεταλλάξεις το εμβόλιο πιστεύω ότι όσοι είναι άνω των 50 θα πρέπει να εμβολιαστούν ενώ και όσοι είναι άνω των 30 και έρχονται σε επαφή – λόγω επαγγέλματος – με πολύ κόσμο, επίσης καλό είναι να εμβολιαστούν», ανέφερε η κα. Λινού

Σε σχέση με τις νέες μεταλλάξεις και τη μεταδοτικότητά τους τόνισε: «Οι ΒΑ.4 και ΒΑ.5 φαίνεται ότι είναι περισσότερο μεταδοτικές σε σχέση με την "2" και τώρα οι ειδικοί συζητούν το θέμα της νόσησης αφού όλα δείχνουν ότι αυτές οι δύο νέες υποπαραλλαγές είναι πιο ισχυρές και σε αυτό το θέμα. Μάλιστα φαίνεται ότι έχουν χαρακτηριστικά της Δέλτα», ανέφερε η Αθηνά Λινού.

Και πρόσθεσε: «όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων θα πρέπει να πούμε ότι ο αριθμός τους εξαρτάται από τα τεστ που γίνονται. Με απλά λόγια αν αυτό το διάστημα κάναμε 300.000 με 400.000 τεστ τότε δεν θα ήταν απίθανο αν βλέπαμε να καταγράφονται 20.000 κρούσματα ημερησίως».